вівторок, 16 липня 2013 00:45

Восени кредити подешевшають на чотири відсотки

Із липня більшість великих банків знизили депозитні ставки на 4-6%. У травні  нараховували 16-19% річних на вклад у гривні. З цього місяця — 10-15. Ставки на депозити у доларах також знизилися на 4-8%.

"Райффайзен банк Аваль" на депозити у гривні почав нараховувати замість 16% річних 10,75%, у доларах — 4,59%, у євро — 1,3%. Банк ВТБ знизив ставки до 12,25% у гривні, 3,5% у доларах та 0,5 у євро.

— Наступні два-три місяці більшість крупних банків опускатимуть ставки. До кінця року кожен нараховуватиме на депозити 10-12 відсотків річних. Дрібні знижуватимуть повільніше, до кінця року — на 2-3 відсотки, — каже 40-річний Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру. — Фінустанови зменшують прибутковість депозитів, щоб видавати дешевші кредити. Наприклад, зараз кредит на автомобіль дають під 20-21 відсоток. А восени їх оформлюватимуть під 17-18 відсотків.

Споживчі кредити також подешевшають на 2-3%, прогнозує Олександр Охріменко.

— Наші банки наслідують російські. Там ставки в рублях на депозити 9-10 відсотків. Через це в них дешевші кредити.

"Дельта-банк", "Альфа-банк", "Приватбанк" не знизили ставок депозитів. Зараз нараховують на вклади у гривні по 16-20,5% річних.

— У цих банків і так багато позичальників, тому вони не поспішатимуть знижувати відсотки заради вигідних кредитних умов.

Зараз ви читаєте новину «Восени кредити подешевшають на чотири відсотки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути