понеділок, 29 грудня 2008 17:13

Ворожки заробляють до тисячі гривень за день

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Я завдяки знахарці вийшла заміж", — переконана 30-річна Катерина Ареп"єва з райцентру Тараща Київської області.

— До 27 років сиділа в дівках — і ніхто ні разу не посватав, — розказує. — Не п"ю, не курю, у хаті порядок. З одним півроку зустрічалися. Але до заміжжя не дійшло. Того й пішла до знахарки.

Знахарка Віолетта за 200 грн зняла з Катерини вінець безшлюбності. За два місяці до тої посваталися.

— Гриша робить у стоматкабінеті, то харашо заробляє, — радіє Ареп"єва. — Може, то все бабка помогла. Я 200 гривень, що їй заплатила, не шкодую.

Черкащанка Лілія Безугла, 25 років, теж ходила до ворожки. Зробили 30-річному Миколі замовляння:

— Ми з ним спали разом. Він колись був жонатий і не спішив зі мною. За тиждень після ворожки припекло йому женитися. За рік народився син, тільки сімейне життя не склалося. Ми розійшлися. Але він не може відстати від мене. Усе приходить, скандалить, ревнує до всякого пня й колоди.

До знахарів навідуються переважно жінки. Їх легше переконати. Далі людина діє відповідно до своєї віри, запевняє екстрасенс Вікторія Костюшко, 54 роки. Прізвище змінене.

— Ви ж не будете мій паспорт перевіряти, — каже.

Жінка погодилася поділитися секретами за умови, що не називатимуть її справжнього імені. Займається ворожінням, влаштовує сеанси в містечках. Виступає під псевдонімом. Зустрічаємося в Білій Церкві на Київщині, у квартирі, яку Вікторія вийняла.

Вікна в помешканні завішено. Пахне ладаном. Посеред столу — кришталева куля, лежать карти, трави. На стінах висять ікони. Костюшко закутана у велику червону хустку. Вона повністю вкриває спину та груди.

— Я вже три роки працюю, — починає. — Коли в мене чоловік помер — я була в ауті. Пила. Хоча працювала вчителькою. Допоміг племінник Павло з Тереза Донецької області. Він і пораяв стати знахаркою. Такі заробітки — якраз для жінок мого віку.

Знахарка за 200 гривень зняла з Катерини вінець безшлюбності. За два місяці посваталися

35-річний Павло подав до Комітету з питань народної і нетрадиційної медицини Міністерства охорони здоров"я заявку на реєстрацію. Щоб отримати право на заняття нетрадиційною медициною, витратив понад 10 тис. грн. Тепер возить тітку містечками. Бо жителі великих міст не ймуть ворожкам віри.

Зазвичай чоловік першим приїздить до якогось райцентру, орендує залу в місцевому будинку культури, дає рекламу в газети. На автостанції ніби випадково розповідає селянкам про своє зцілення. "Допомогла цілителька Вікторія — ота, що наступного тижня приїде у ваш райцентр", — цими словами закінчує розповідь.

Психологію клієнтів жінка вивчила за два місяці. Допомогли книжки й досвід учительки:

— Людей без проблем не буває. Когось покинув чоловік, у когось син ніяк не одружиться. Більшість із тих, хто приходить на прийом, самі розказують про негаразди: "бізнес не ладиться", "чоловік гуляє по-чорному". Знахар давати поради не може. А от карти — запроста. Можу прочитати майбутню долю по руці, вилити віск на воду. Кожна людина хоче розради та певності, що скоро все буде добре. Її легко переконати, що їй пороблено. Але знахарка відробить і відмолить.

На прийом до Вікторії заходить молода жінка. Ворожка зачиняється із нею в сусідній кімнаті. Виходять за 40 хв.:

— У неї груди збільшені. Отже, нещодавно народила й годує дитину. У молодьожі рідко бувають проблеми зі здоров"ям. Сім"я молода, а до знахарки прийшла, бо з чоловіком щось не те. П"є або гуляє. Або з батьками щось не так. Даю поради залежно від реакції клієнта. Кажу, що чоловікові якась білява поробила.

Наступним на прийом прийшов чоловік, 40 років на вигляд. Одягнутий у дублянку. Із порогу розказує, що дружина п"є. На нього Вікторія витрачає 15 хв. Розкладає карти. Каже, порчі на родині немає.

— Одну ніч настоюйте десять вугрів на літрі горілки. Дайте її дружині. Це старовинний рецепт моєї бабусі, — запевняє.

— По ньому зразу видно, що селянин, — продовжує Вікторія після того, як клієнт пішов. — Руки грубі, нігті чорні. Такий багато не заплатить, зате повірить усьому сказаному. Рецепт з вугорами я прочитала в книзі сибірської цілительки Наталі Степанової.

Третій клієнтці — огрядній — Вікторія виливає віск. У жінок із надмірною вагою є проблеми з чоловіками, розказує згодом. За окрему платню, 150 грн, пропонує "пришити" гулящого чоловіка:

— Візьміть нову хустину, п"ять ґудзиків, голку й нитку. Нічого не їжте. Завтра зранку знову прийдіть на прийом.

За день "гастролей" у райцентрі Костюшко отримує 500–1 тис. грн. "Менеджер"-племінник бере собі ще 2 тис. На оренду зали виділяють 100–300 грн. Щовечора приходять 50–150 осіб.

На безплатному сеансі Вікторія розказує про білу магію. Пояснює, що всіх проблем можна уникнути. Розказує людям, що дар цілителя успадкувала від бабусі. Господь дав їй цей дар — допомагати людям, тому вона стала білою чаклункою. Вирішити проблеми можна тільки на індивідуальному прийомі. Він коштує від 60 грн. За зняття уроків чи вінця безшлюбності бере 100 грн. За амулети, обереги окрема плата. Ворожка в розмові завжди натякає: вони посилюють дію чарів.

Зараз ви читаєте новину «Ворожки заробляють до тисячі гривень за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути