пʼятниця, 10 червня 2016 05:20

Войцех Балчун зекономить сім мільярдів гривень за рік

6 червня Міністерство інфраструктури підписало контракт із новим керівником Укрзалізниці ­Войцехом Балчуном, 36 років.

"Декілька слів про стан підприємства, яке взяв під своє керівництво Войцех. Залишок коштів на рахунках — понад 5 мільярдів гривень. За п'ять місяців 2016 року від пасажирських перевезень отримано майже 2,5 мільярда гривень. Від вантажних понад 21 мільярд. До парку рухомого складу входить 100 тисяч вантажних вагонів і 5,2 тисячі пасажирських. Зношеність рухомого складу — 90 відсотків, — написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" міністр інфраструктури Володимир Омелян, 38 років. — Нове керівництво має ефективно реформувати залізницю. І виправдати сподівання, які суспільство покладає на них".

— Укрзалізниця десятиліттями була годівницею для тих, хто тут сидів. Звідти витікали мільярди. Амбітний план нового керівника каже, що ми зекономимо за перший рік роботи не менше 7 мільярдів гривень. Радянська залізниця має залишитися в минулому. Українська — стати сучасним європейським підприємством. Це можливо, — каже прем'єр-міністр 38-річний Володимир Гройсман.

Поляк Войцех Балчун переміг у відкритому конкурсі на посаду керівника Укрзалізниці. Раніше очолював наглядову раду польської залізниці. Входить до 20 провідних антикризових менеджерів Польщі. З 2007 року співає та грає в рок-гурті Chemia.

— Реформа залізниці — це багаторічний процес. Але ми хочемо показати й якісь швидкі перемоги, — говорить Войцех Балчун.

Зараз ви читаєте новину «Войцех Балчун зекономить сім мільярдів гривень за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути