Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 06:26

Військовим підняли пенсії

Кабінет міністрів підвищив пенсії військовослужбовцям у середньому на 1,5 тис. грн із 1 січня. Перерахунок зроблять поетапним. До 2020 року виплати зростуть удвічі.

— Підвищення пенсій військово­службовцям відбувається заднім числом. Бо в свій час уряд не встиг внести всі зміни до пенсійної реформи, що почала діяти 2017-го, — говорить економіст Андрій Новак, 45 років. — З урахуванням ситуації в країні це питання потрібно було вирішити першочергово. Точна сума, на яку збільшиться пенсія кожного військового, невідома. Уряд називає дивні цифри. Але якщо згадати осучаснення пенсій минулого року, то вони зросли нерівномірно. Ті, хто мав невеликі пенсії, отримали збільшення 80–120 гривень. Для тих, у кого були великі пенсії, вони зросли удвічі.

Як проводитимуть нарахування, коли військові отримають виплати — невідомо.

— Ще немає інструкцій, як збільшуватимуть розмір пенсії. Не знаємо — це залежатиме від окладу чи від стажу. Також невідомо, як платитимемо надбавку, — каже заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області 51-річна Лариса Дика. — Чекаємо інструкцій від уряду. Ми готові все перерахувати. Швидше за все, перерахунок по пенсіях додадуть до основного розміру наступної пенсійної виплати.

Середня військова пенсія на кінець минулого року — 3600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Військовим підняли пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути