44-річна Марина Коломієць купує м'ясо двічі на місяць. Живе у столичному Голосієві.
— Їжджу по м'ясо на великі базари. Там більше продавців і більша конкуренція. На вихідні завозять багато товару. У неділю під вечір залишається чимало непроданого. А в понеділок санітарний день. Продавці самі скидають ціну, щоб м'ясо не залежувалося. Я купила вирізку свинини позавчора. Виторгувала по 36 гривень за кіло, — розповідає Марина.
Свинина дешевшає всюди в країні, підтверджує експерт Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська, 32 роки:
— Кілограм свинини продають від 43 гривень за кіло. Торік середня ціна складала 55 гривень. Через здорожчання кормів тримати свиней невигідно. Поголів'я скорочується. Тепер в Україні тримають менш як 8 мільйонів голів. На третину зменшилися продажі готових ковбас, шинки. Їх виготовляють з імпортного м'яса. Люди не можуть купувати дорогі продукти, заміщають свинину, яловичину дешевшою курятиною. Її виробництво в Україні зростає.
Коментарі
3