вівторок, 07 червня 2011 04:30

Замість свинини беруть курятину

44-річна Марина Коломієць купує м'ясо двічі на місяць. Живе у столичному Голосієві.

— Їжджу по м'ясо на великі базари. Там більше продавців і більша конкуренція. На вихідні завозять багато товару. У неділю під вечір залишається чимало непроданого. А в понеділок санітарний день. Продавці самі скидають ціну, щоб м'ясо не залежувалося. Я купила вирізку свинини позавчора. Виторгувала по 36 гривень за кіло, — розповідає Марина.

Свинина дешевшає всюди в країні, підтверджує експерт Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська, 32 роки:

— Кілограм свинини продають від 43 гривень за кіло. Торік середня ціна складала 55 гривень. Через здорожчання кормів тримати свиней невигідно. Поголів'я скорочується. Тепер в Україні тримають менш як 8 мільйонів голів. На третину зменшилися продажі готових ковбас, шинки. Їх виготовляють з імпортного м'яса. Люди не можуть купувати дорогі продукти, заміщають свинину, яловичину дешевшою курятиною. Її виробництво в Україні зростає.

Зараз ви читаєте новину «Замість свинини беруть курятину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути