пʼятниця, 22 червня 2012 06:15

Власники собак платитимуть шість гривень

З 1 липня у Луцьку запровадили обов'язкову реєстрацію собак. Графа "за утримання тварин" включена в квитанцію оплати житлових послуг.

— Якщо до 1 липня власник не зареєструє собаку, з нього стягуватимуть штраф 17 гривень, — каже  25-річна Дана Новарчук, голова місцевого товариства захисту тварин.

За собак зростом до 45 см братимуть 2 грн, до 65 см — 4 грн, вища тварина обійдеться в 6 грн.

Тварин заносять до електронної бази даних і ставлять їм чип. У Луцьку поставити чип коштує від 160 грн, у столиці — 350-370 грн. У Львові, Вінниці, Харкові, Одесі, Дніпропетровську приблизно 200 грн.

Собаковод із селища Калинівка на Київщині 42-річний Микола Кравець приніс ветеринарові фіктивну довідку про смерть своєї німецької вівчарки. Так вирішив уникнути щомісячного платежу. Собаку зареєстрував торік.

— Жив у столичній багатоповерхівці, вигулював її біля під'їзду. Зараз переселився в Калинівку. Тут вона живе в моєму дворі. Комунальним службам не треба за нею прибирати. Тому вирішив не платити.

Зараз ви читаєте новину «Власники собак платитимуть шість гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути