вівторок, 19 травня 2009 17:29

Ющенку, Путіну та Лукашенку дарували 40-сантиметрові яйця

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На столичній виставці ”Ювелір-експо” менеджер Наталя Красиля показує яйце ”Добрий пастир”, що коштує більше 200 тисяч гривень
На столичній виставці ”Ювелір-експо” менеджер Наталя Красиля показує яйце ”Добрий пастир”, що коштує більше 200 тисяч гривень

Фірма "Майстерня раритетів Монахової" розписує дерев"яні яйця. Художники зображують біблійні сюжети та копії картин відомих європейських художників. Майстерня розташована в Чернігові. Головний офіс — у Донецьку.

— Один із донецьких колекціонерів має 110 наших яєць, найбільше з усіх інших, — каже заступниця директора фірми Наталя Ковалева. — У Донецьку в нас є виставковий салон, хоча ми недавно були на виставці у Львові. Там купили 19 робіт. А в інших містах продаємо, зазвичай, близько десятка. Ми лише на участь у виставках торік витратили 200 тисяч гривень.

Яйця завбільшки 40 см показали й на виставці "Ювелір-експо", яка завершилася 17 травня в столичному виставковому центрі на вул. Салютній. На одному з яєць — репродукція картини художника Мурільо "Дві трійці". Коштує 38 тис. грн. Найдорожче — "Добрий пастир". Воно теж змальоване з картини Мурільо. Вартує понад 200 тис. грн.

— Олійну фарбу художники накладають методом лесування — напівпрозорою сумішшю олійної фарби в три-чотири шари, — продовжує Ковалева. — Кожен шар сохне місяць. Потім наносять 20 шарів лаку. Тому виготовлення одного яйця триває близько року. Зате малюнок на яйці не вицвіте і через 50 років.

2004 року яйця "Майстерні раритетів Монахової" купували в подарунок Вікторові Ющенку, Володимиру Путіну й Олександрові Лукашенку. За кожне заплатили по 10 тис. грн. Найдешевші яйця — по 3 тис. грн.

Схожі, але з простим малюнком і менші за розміром, продають на аукціоні "Сотбіс". Ціна кожного — близько 144 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку, Путіну та Лукашенку дарували 40-сантиметрові яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути