понеділок, 19 лютого 2007 15:45

Середньоазійська вівчарка коштує до 2500 доларів

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Киянин Андрій Сахно тренує п’ятирічну німецьку вівчарку Рольфа з семи місяців. Зараз ”німця” можна купити за 180–500 доларів
Киянин Андрій Сахно тренує п’ятирічну німецьку вівчарку Рольфа з семи місяців. Зараз ”німця” можна купити за 180–500 доларів

Останні два роки в Києві популярні маленькі собаки. У Кінологічній спілці кажуть, мода на песиків залежить від світових тенденцій. Часто люди хочуть таких тварин, "як у відомого кіноактора чи співачки".

— Ціна на собаку залежить від того, які породи нині популярні, — зауважує керівник столичного центру Кінологічної спілки України Наталія Крижановська, 76 років.

Десять років тому люди купували охоронців — ротвейлерів і бультер"єрів. Цих собак треба виховувати та дресирувати. Тепер популярні невеликі, декоративні песики: чихуахуа, йоркширський тер"єр, той-тер"єр, мальтійська болонка. У Києві вони коштують $450–1500. Ціна залежить від іменитості батьків.

Для охорони заміських будинків найчастіше купують середньоазійську вівчарку, яка коштує $600–2500.

Із великим собакою в Кінологічній спілці України радять обов"язково пройти загальний курс дресирування. Його навчать виконувати основні команди.

— Одне групове заняття коштує 10 гривень, — розповідає експерт Кінологічної спілки Дмитро Козоріз, 35 років. — Заняття проходять по вихідних. Зайняті люди за 300 доларів на місяць для свого пса наймають поводиря, який щодня займається з твариною.

Зараз ви читаєте новину «Середньоазійська вівчарка коштує до 2500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути