четвер, 13 жовтня 2016 06:20

Школярі наймаються доглядати дітей

— Для підлітка заробляти 25 гривень за годину — це солідні гроші, — каже 15-річна Марина Кривляк із Львова. Шість місяців підробляє ­бебі-сіттером. Це няня, яка доглядає за дітьми кілька годин на день.

— Зазвичай бебі-сіттерів наймають на вечір, коли батьки хочуть піти кудись відпочити. В мої обов'язки входить із 19 до 22-ї бути із 6-річною Евеліною. Її батьки — художники. Часто ввечері ходять на презентації, вечірки. Граємося, дивимося мультфільми, малюємо. Останній місяць ще й вчимо англійську — за це мені доплачують. Якщо потрібно забрати із садочка, дають 20 гривень додатково. Я знаю, як ладнати із дітьми, бо маю двох молодших братів.

— Найняти кваліфіковану няню не всім по кишені, — говорить менеджер із підбору домашнього персоналу Лілія Байда, 34 роки. — А запросити старшокласницю чи студентку на кілька годин коштує дешевше. Єдине — дитина має бути старша 5 років. Варто попросити рекомендації від попередньої родини. Якщо школяр наймається вперше — у класного керівника. Батьки повинні обговорити із ­бебі-сіттером, чим саме вони займатимуться — гратимуться чи вчитимуть уроки.

У Рівному, Житомирі, Львові ­бебі-сіттерам платять від 15 грн/год. У Харкові, Києві й ­Одесі — вдвічі більше. Додатково оплачують поїздку автобусом чи таксі.

Зараз ви читаєте новину «Школярі наймаються доглядати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути