вівторок, 16 листопада 2010 01:15

Сироварів примусили знизити ціни

Із початку року твердий сир подорожчав удвічі. У столичних супермаркетах 1 кг коштує 60–110 грн. Із ціною зменшився вибір. Виставляють менш як два десятки.

— Через високі ціни попит на сир упав на 20 відсотків. Виробництво доводиться зменшувати, — пояснює аналітик консалтингової агенції "ААА" Марія Колесник, 34 роки. — Під приводом зменшення попиту молочні компанії знизили закупівельні ціни на молоко. Однак вартість твердих сирів лишилася на колишньому рівні.

Щоб отримати 1 кг сиру, треба 10 л високоякісного молока. Його закуповують на фермах по 4 грн/л. Готовий продукт сировари відпускають оптом по 50–60 грн/кг.

Антимонопольний комітет зобов'язав 11 найбільших переробних підприємств поетапно знизити в листопаді відпускні ціни на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир.

— Виробникам доведеться йти на поступки. Сир подешевшає на 10 відсотків. До нового року, можливо, ще на 5 відсотків, — каже експерт.

Зараз ви читаєте новину «Сироварів примусили знизити ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути