пʼятниця, 14 грудня 2018 07:30

"Сину та невістці купимо килимок у ванну"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

— Потроху відкладаємо гроші на новорічні подарунки для дочки з зятем і двох онуків-двійнят. Купили наприкінці листопада їм силіконову клейонку на стіл. Також вибрали чайник. Якісний коштує не менш як 600 гривень. У сина перестав виключатися, коли закипає вода. Ще й кришка відпала, — каже 58-річна Лідія Хижняк із Черкас.

— Внуки Софійка і Назарчик ходять у шостий клас. Коли були в дитсадку, то обходилися солодощами і невеликим подарунком. Купляли все однакове, щоб не сварилися. На обох до 300 гривень витрачали. Тепер у них смаки різні. Софія любить м'які іграшки, Назар — конструктори. Після 17 грудня отримаємо з чоловіком пенсію. Поїдемо на оптову базу. Там може бути дешевше на 100 гривень, ніж у магазині. Онучці купимо рюкзак у формі ведмедя, щоб на танці носила форму. Онуку — конструктор "Лего". Плануємо витратити не більш як тисячу гривень. На Різдво іграшок не даруватимемо. Купимо теплі носки, щось із канцтоварів і по шоколадці. Більше не можемо собі дозволити. Бо субсидії цього року не отримуватимемо, в нас прописана дочка з дітьми. Навіть оформляти не ходили. За жовтень за опалення прийшла квитанція на 8 гривень.

53-річна Раїса Долотенко з міста Сміла Черкаської області на центральному базарі вибирає постільну білизну для 5-річного онука.

— У Тимофія 11 грудня був день народження. Він обожнює роботів-трансформерів. Особливо жовтого кольору. На день народження подарували йому з десяток, — розповідає Раїса Григорівна. — Ми з чоловіком теж невеликого купили за 500 гривень. На новорічні свята іграшок не даруватимемо. В нього їх назбиралося два великі ящики. Вирішили взяти постіль із трансформерами. Обійшла всі точки. Скрізь продають тільки з машинками. Знайшла в одному кіоску. За "полуторний" комплект заплатила 450 гривень. Матеріал — 100-відсоткова бавовна. Подарую ще набір цукерок. На Різдво дам гроші та солодощі.

Сину й невістці купимо килимок у ­ванну й туалет. Комплект коштує до 400 гривень. А на Різдво — за 500 гривень поличку, бо їхня вже замала. Собі та чоловікові візьму банні рушники. Це буде подарунок на всі свята.

— Тисяч 10 плануємо з дружиною витратити на подарунки, — говорить 30-річний Ігор Парубко зі Львова. Працює програмістом.

— Торік моїм батькам дарували телевізор, тестю та тещі — холодильник. Цього року подарунки будуть символічні: мамам — парфуми, татам — по дорогому коньяку. 90-річній бабусі купимо теплі тапочки, вона такі просила. Ще 5 тисяч гривень вирішили переказати хворим дітям. 1 січня підемо на день народження до товариша. Святкуватиме в ресторані. Ще не вирішили, що подаруємо.

З дружиною працюємо в одній фірмі, отримуємо непогані гроші. Щороку на новорічні свята їздили на лижі в Швейцарію, Австрію, інколи — в Буковель. Коли в країні оголосили воєнний стан, вирішили складати гроші на житло за кордоном. Тому вперше Новий рік зустрічатимемо вдома, батьків запросимо. Дружина на святковий стіл відклала 5 тисяч гривень. Зробить кілька салатів, купить дорогого вина. Домовилися, що на продуктах не економитимемо.

— Щороку виділяю кожному родичу на подарунок не більш як тисячу гривень. Доньці куплю набір ляльок "Лол". Їхня ціна мене шокувала, — розповідає підприємець із Вінниці Олександр Задорожний, 49 років. — Треба віддати не менш як 1500. Дружина святкує день народження 31 грудня. Торік купив їй телефон за 9 тисяч гривень. Цього року подарую гроші.

Зараз ви читаєте новину «"Сину та невістці купимо килимок у ванну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути