вівторок, 29 липня 2008 17:22

Ощадні сертифікати дарують молодятам

В "Укргазбанку" розробили нову послугу для клієнтів — оформлення ощадного сертифіката на пред"явника. По суті це депозит із наданням вкладнику цінного папера у вигляді ощадного сертифіката. Дохід по них видають у кінці терміну дії цінного папера. Головна перевага сертифікатів: вони приносять дохід більший за звичайний банківський вклад.

— Ощадні сертифікати на пред"явника мають кілька переваг, — розповідає Вікторія Вороновська, 24 роки, головний економіст відділу депозитних і розрахунково-касових операцій "Укргазбанку". — Наприклад, їх можна подарувати молодятам на весілля. Або ж продати на вторинному ринку, взяти кредит під їхню заставу. При цьому не доведеться погашати сертифікат, а отже, й втрачати дохід. До речі, доходи за таким цінним папером не оподатковуються.

Ощадні сертифікати видають усі відділення "Укргазбанку". Для їх оформлення клієнт подає паспорт, ідентифікаційний номер. Цінний папір отримує за договором і актом прийому-передачі ощадного сертифіката. У кінці терміну дії цінні папери погашають. Клієнт отримує назад власні кошти та дохід за ними.

— Сертифікат добре захищений, — продовжує Вороновська. — Тут є водяні знаки, голограми, смуга, що світиться під ультрафіолетом. Усього — до 24 елементи захисту.

На ощадний сертифікат на пред"явника строком дії 12–14 місяців нараховують до 18,5% річних у національній валюті.

Нині в Україні працюють понад 340 відділень банку. Знайти найближче клієнту допоможуть консультанти безплатної цілодобової телефонної лінії банку: 8 800 309 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Ощадні сертифікати дарують молодятам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути