Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2019 06:40

"Доведеться брати кредит, щоб виплатити зарплату"

Автор: Валентина Мураховська
 

Новорічний корпоратив у ресторані обійдеться в середньому 800–1500 грн з особи. У вартість входить їжа і розважальна програма. Алкогольні напої оплачують окремо.

— Ми на корпоратив відкладали півроку. Він буде після Нового року, — розповідає 29-річна Яна Міщенко зі Львова. Відкрила студію краси, де роблять зачіски, макіяжі. Має п'ятьох працівниць. — Серед клієнтів є багато наречених, випускниць. Із кожного замовлення заощаджували на корпоратив 5 відсотків. Назбиралося по 4 тисячі гривень на кожного працівника. До кінця грудня в нас гаряча пора. Кожен день розписаний з ранку до ночі. Найбільший наплив буде в останні дні року. Вирішили з дівчатами, що поїдемо на корпоратив у Закарпаття. Маємо заплатити турфірмі по 3850 гривень. Входить проживання і харчування. Будемо після свят паритися в чанах, радіти життю. З власного гаманця виділю кошти працівницям на презенти. Куплю по набору пензлів для макіяжу. Домовилися, що будемо робити подарунки одна одній не дорожчі 500 гривень.

— Нам компанія подарувала поїздку до Чехії. Подорож автобусом займе майже добу, але всі щасливі, — каже киянин 33-річний Максим Селезньов.

Працює менеджером у міжнародній фірмі. — Кожному співробітнику дозволили взяти когось із собою. Я поїду з дівчиною. Дивився, що така подорож коштує 200 євро — понад 5 тисяч гривень. До того ж кожному подарували безпровідні навушники, по щоденнику. І дали тиждень канікул. Так у нас вперше святкують Новий рік. Раніше корпоративи організовували в ресторані. Але застілля набридли. А поїздка — оригінально. Відмовилися лише двоє колег. У одного має народитися дитина в ці дні. А другий здає важливий проект, не може дозволити відпочинку.

Власниця вінницького магазину верхнього одягу 37-річна Ірина Савєльєва скасувала новорічний корпоратив. Пояснила, що через теплу зиму товар не продається.

— Зазвичай до новорічних свят у нас повна каса. Черги довжелезні, всі одягаються на зиму. А цього року порожньо, — каже Ірина. — Брали трохи одягу в листопаді, коли похолодало. Я завезла товару майже на 100 тисяч гривень. Тримаю шістьох продавців-консультантів. Доведеться брати кредит, щоб виплатити зарплату. Торік ходили на корпоратив в ресторан. Нині кожен принесе якусь страву, посидимо в офісі.

— У колеги син захворів. ­Вирішили відмовилися від корпоративу. Гроші переказати на лікування дитини, — розповідає 24-річний Роман Дашинський із Вінниці. Працює ­програмістом. — Та й не зрозуміло, як будемо працювати далі. Інвестори переводять ­роботу за кордон. Кажуть, дістали постійні зміни законодавства в Україні. П'ятьом працівникам запропонували переїхати в Данію. Нестабільна ситуація й низький долар. Програмісти почали втрачати в зарплаті. Нам платять валютою. Отримую 46 тисяч гривень, торік виходило в перерахунку 54 тисячі. У нас завжди були круті корпоративи за ­рахунок компанії. Торік святкували в заміському ресторані. Там був басейн із підігрівом.

Зараз ви читаєте новину «"Доведеться брати кредит, щоб виплатити зарплату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути