пʼятниця, 26 серпня 2011 07:00

Позику до зарплати дають без довідки про доходи

 

На літній відпочинок часто витрачають більше, ніж планували. Винаймати житло в Криму цьогоріч на 10–20% дорожче. Гроші до зарплати доводиться позичати. Найчастіше звертаються до банку.

— Навіть для невеликого кредиту готівкою більшість банків вимагають довідку про доходи, — каже Володимир Компанієць, 28 років, із компанії "Кредитмаркет". — Проте багато людей змушені брати відпустку за власний рахунок. Це зменшує розмір доходу у довідці. Отже, й кредит буде менший. Відсоткові ставки досить високі, 3–3,5 відсотка на місяць.

Рішення про надання коштів кредитний комітет банку може видати за годину. А може за день-два. Стільки ж розглядають заявку і кредитні спілки. Там вимагають також одного-двох поручителів.

Швидкі гроші дають у ломбарді. У заставу беруть коштовність, побутову електроніку чи автомобіль. Видадуть суму, що дорівнює 50–80% оціночної вартості застави. Під уживаний стільниковий телефон — 100–300 грн. За місяць треба повернути цю суму, а також відсотки, у середньому 30% за місяць.

— Оплачувати покупки вигідно кредитною карткою, — говорить старший дослідник Інституту економічних досліджень Віталій Кравчук, 26 років. — Її перевага в тому, що коштами з кредитки можна користуватися 30–55 днів, не сплачуючи відсотків. Головне — погасити заборгованість у цей пільговий період. Проте оформляти кредитку треба заздалегідь. Процедура може розтягнутися на місяць.

Найвигідніше позичати гроші у фінансово-кредитних установах, вважає Дмитро Кравченко, 31 рік, директор "Народної позики".

— Таких організацій небагато. Вони поєднують у собі переваги ломбарду, кредитної спілки та банку. Оформляють позики без довідки про доходи. Вам не доведеться зіткнутися з бюрократією банківської системи. У нас стандартом розгляду заявки на кредит є один день. Ваші доходи для нас не мають значення. Розмір кредиту залежить тільки від предмету застави. На відміну від кредитної спілки, у нас немає вступних внесків. Якщо людині треба 2–3 тисячі гривень до зарплати, ми разом із клієнтом швидко знайдемо оптимальне рішення на взаємовигідних умовах. Реальна відсоткова ставка, без прихованих комісій за управління кредитом, нижча за банки, кредитівки чи ломбарди. Також кредитуємо бізнес. Можете отримати позику в розмірі до 70 відсотків від вартості застави. На відміну від банків, нашим позичальникам не треба страхувати життя чи приводити поручителів. Не потрібно страхувати предмет застави. Ми розуміємо, що людина не спалюватиме квартиру, у якій живе. Якщо позичальник не може виплатити кредит вчасно, ми надаємо кредитні канікули.

Зараз ви читаєте новину «Позику до зарплати дають без довідки про доходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути