Ексклюзиви
середа, 25 липня 2007 17:26

Політати на повітряній кулі можна за 400 доларів

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Повітряну кулю готують для участі у змаганнях фестивалю ”Повітряне братерство-2007”. Цього року він проходив на полі в Макарівському районі Київської області. Такий тепловий аеростат надувають за 20–30 хвилин
Повітряну кулю готують для участі у змаганнях фестивалю ”Повітряне братерство-2007”. Цього року він проходив на полі в Макарівському районі Київської області. Такий тепловий аеростат надувають за 20–30 хвилин

Політ на повітряній кулі коштує $400. Ця розвага нині стала модною. Таку забаву часто дарують друзям або близьким людям.

— Сьогодні летить молода пара, яка одружується 3 серпня, — розповідає В"ячеслав Гардашник, віце-президент Федерації повітроплавання України. — У повітрі вони освідчаться одне одному в коханні.

23-річна Вікторія Лоєнко працює в компанії "Аком", продає телефонні гарнітури для офісів. Дівчина мріяла політати на кулі, відколи побачила її якось із вікна свого будинку.

— Нам із моїм хлопцем такий політ влаштували друзі. Дуже нас вразили. Бо я за свою зарплату навряд чи політала б, — сміється.

Політ на повітряній кулі (тепловому аеростаті) можна замовити у Федерації повітроплавання України або у Київському повітроплавальному товаристві.

— Вартість залежить від величини кулі, — пояснює Гардашник. — Більша куля обійдеться дорожче.

Полетіти можна в будь-яку пору року. Але за гарної погоди. Польоти у столиці проводять лише під час повітроплавальних заходів. Частіше літають у Макарівському районі, біля Білої Церкви на Київщині, у Феодосії, Кам"янці-Подільському на Хмельниччині, у Чернігові. Над Києвом літати теж можна, але разом із дозволом міської влади політ обійдеться у 600–700 доларів.

Перед польотом пілот інструктує пасажирів, пояснює, як триматися. Обов"язково треба вдягти щось на голову — кепку або хустинку.

Замовляти кулю треба за п"ять днів до бажаної дати. Політ триває від 40 хвилин до 1,5 години, залежно від сили й напрямку вітру. На кулі може поміститися дві-три особи, загальною вагою до 200 кг.

Зараз ви читаєте новину «Політати на повітряній кулі можна за 400 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути