Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 06:30

Подорожчання бензину зупинять до травня

Верховна Рада підтримала тимчасове зниження акцизу на автомобільне пальне.

Виробники платитимуть на рівні 2010 року: 132 євро за тонну бензину і 22–60 євро за 1 тонну дизпального. Однак ціни на автомобільне пальне від того не впадуть, вважає 35-річний Сергій Куюн, експерт консалтингової групи "А-95":

— Внаслідок штучного регулювання українського нафтового ринку уряд довів його до межі. Він у стані пружини, що от-от має вистрелити. Автозаправників змушували торгувати 95-м бензином по 9,5 гривні за літр. Хоча реальна ціна становить 10,4 гривні. Після зниження акцизу пальне не подешевшає. Залишатиметься на такому самому рівні.

У квітні заводи перероблятимуть нафту, що закупили з високими акцизами, уточнюють у компанії "Юпеко". Водії відчують стабілізацію цін не раніш як за місяць. До травня літр 95-го заливатимуть не дорожче 10 грн, прогнозують аналітики.

Поки що експертно-аналітична група при Мінпаливенерго дозволила заливати А-95 не дорожче 9,85 грн/л. Міністр Юрій Бойко пояснив це складною ситуацією на ринку.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання бензину зупинять до травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути