23 березня із прилавків столичних крамниць зникли хліб, молоко та овочі.
Вантажівки із продуктами почнуть пропускати до столиці з п'ятниці. Упродовж тижня товар підвозили фургонами вантажопідйомністю 1,5 т. Через це зросла собівартість транспортування.
— Якщо фура перевозить 20 тонн вантажу і витрачає 36 літрів пального на 100 кілометрів, то одна "газель" — 17 літрів. Замінивши одну вантажівку 15 "газелями", супермаркети витрачали на доставку, на зарплати у чотири-п'ять разів більше, — каже директор консалтингової компанії "МПП-консалтинг" Павло Мельник, 32 роки. — Щоб відбити затрати, магазини піднімуть ціни. Із вихідних молокопродукти підскочать у ціні на 15-20 відсотків. Молоко, кефір, сметану продаватимуть на гривню-дві дорожче. Масло, йогурти, сири — на 3-5 гривень.
Така ціна на них триматиметься щонайменше два тижні. Потім вартість знизять до рівня початку березня.
Коментарі