вівторок, 17 січня 2012 06:00

Пакувальниця подарунків заробляє до шести тисяч гривень на місяць

29-річна Тетяна Гаврилюк тримає точку з упаковки подарунків у торговельному центрі "Караван", у районі Хімселище в Черкасах.

До 2010-го працювала вихователькою дитсадка. Отримувала 1,1 тис. грн. Зарплати не вистачало на життя.

— Мені завжди вдавалися аплікації, листівки ручної роботи, — розповідає. — Під час своєї відпустки я почала спостерігати за точками, де пакують подарунки. У Будинку торгівлі в центрі Черкас така послуга з'явилася вперше в місті 2006 року. Я, ніби гуляючи, години зо 3 спостерігала. Рахувала кількість їхніх клієнтів. Намагалася порадитися із оформлювачками подарунків. Але вони не хотіли ділитися досвідом, щоб я не стала їхньою конкуренткою. Потім спостерігала в торговому центрі "Кооператор" на бульварі Шевченка.

Тетянина подруга торгувала посудом на Центральному ринку Черкас. Гаврилюк попросилася до неї.

— Софія продавала посуд, а я його гарно запаковувала. За перші два місяці майже нічого не вторгувала. Тільки перед Новим роком люди посунули. За передноворічний тиждень заробила 1200 гривень. Чотири сотні зразу віддала Софії, за те, що приютила.

Через півроку Тетяна домовилася про оренду кутка у торговельному центрі. За місце 1х1 м платить 300 грн на місяць. Оформилась як приватний підприємець, орендувала приміщення.

— Тут клієнтів помітно більше, ніж на базарі. І вони готові платити більше. Більшість тих, хто купує речі на подарунок, обов'язково загортають їх у яскравий папір, стрічки та банти. Просять оформити якось оригінальніше. А на базарі просто просили завернути в папір.

Кожен клієнт платить у середньому 25 грн. Найдорожчі упаковки замовляють для впливових людей. Однак найчастіше до Тетяни звертаються підлітки.

— Оце приходили четверо школярів. Купили флешку на подарунок. Попросили загорнути якось цікаво. Вони запхали ту флешку в сміттєвий пакет, зі старими газетами та цеглиною. Туди ж поклали вітальну листівку. Цей пакет попросили покласти у картонну коробку. Її — в більшу. І ще у три коробки по черзі. Така-от матрьошка вийшла. Упаковка їм обійшлася у 150 гривень. А от подарунки респектабельній публіці просять загорнути в найдорожчий папір, ще й додати листівку ручної роботи. Я сама їх виготовляю. Найдешевша коштує 20 гривень.

За день її просять загорнути в середньому 10 подарунків. Перед новорічними святами, 8 Березня — 70-80.

— Жінки скупіші. Обирають на обгортку найдешевший папір. Чоловіки охоче погоджуються на різні додатки — листівки, банти, стрічечки. Але найцікавіше мати справу з підлітками. У них, на відміну від дорослих, багата фантазія. Я їм навіть знижку роблю, щоби знову приходили.

Папір польського виробництва Тетяна замовляє оптом по 6 грн за рулон. Бере одразу 40 видів. Барвисті стрічки купує на бантики. Також використовує скотч чотирьох типів. Раз на півроку їде по матеріали на ринок у Хмельницький. Там вони найдешевші. Коробки робить удома. На матеріали за місяць витрачає близько 300 грн. Іще платить 86 грн єдиного податку, 330 грн — у Пенсійний фонд.

— Цього року податок мені збільшили до 200 гривень. Але я не підніму плату за свої послуги. Бо останнім часом люди менше підходять. А як подорожчає, взагалі не звертатимуться. Робитиму якісь акції до Дня святого Валентина, аби привабити клієнтів.

За місяць заробляє 4,5-6 тис. грн. Початківцям радить відкривати точки тільки в торговельних центрах, біля супермаркетів, де є відділи промислових товарів. Або ж у крамницях у центрі міста.

— У ятці поставте багато порожніх яскравих коробок. Це привертатиме увагу, — запевняє Тетяна.

Зараз ви читаєте новину «Пакувальниця подарунків заробляє до шести тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути