вівторок, 31 січня 2012 06:15

Овочі дорожчають через морози

Минулого тижня овочі подорожчали на ринках на 7-10%.

Картоплю продають дорожче 2 грн/кг. Бульба та буряк скоро подорожчають ще на 40 коп. Моркву продають по 4-4,5 грн/кг. Подорожчає на 1 грн, прогнозують у консалтинговій компанії "ААА".

— У тих вуличних торговців, які виходять продавати у сильні морози, попсувався товар. Вони мають компенсувати втрати, — каже аналітик Марія Колесник, 35 років. — Під час морозів овочі не можна транспортувати звичайними вантажівками. Бо продукція померзне у дорозі, втратить товарний вигляд і стане непридатною для споживання. Потрібні спеціальні вантажівки, де підтримується сприятлива температура. Перевезення такими авто на 5-7 відсотків дорожче. Тому ціни на овочі зростуть ще відсотків на 10. Тепличні огірки та помідори подорожчають менше, на 3-5 процентів. Бо за вищими цінами їх перестануть брати. Тепличні помідори піднімуться в ціні із 28 до 32 гривень, огірки — з 32 до 35. Однак за два-три тижні морози спадуть, і ціни повернуться до рівня грудневих.

Зараз ви читаєте новину «Овочі дорожчають через морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути