середа, 15 квітня 2009 19:17

Олександр Перестяк весільний лімузин переробив на таксі

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Поїздка лімузином-таксі через усю Вінницю коштує 70 гривень, удвічі дорожче за звичайне таксі. Щодня власник машини Олександр Перестяк отримує п’ять замовлень
Поїздка лімузином-таксі через усю Вінницю коштує 70 гривень, удвічі дорожче за звичайне таксі. Щодня власник машини Олександр Перестяк отримує п’ять замовлень

Свій лімузин "Мерседес 124" 36-річний житель Вінниці Олександр Перестяк припаркував на вул. 50-річчя Перемоги, житломасив Замостя. Перехожі оглядають блискучу автівку, тицяють пальцями.

— Ніхто не оминає, — усміхається Перестяк. — Я зі своїм лімузином як на виставці.

Темно-синій "мерседес" проїздив 20 років. Олександр придбав його три роки тому за $40 тис. Возив весілля. Пік замовлень — восени, по вісім на місяць. Тепер їздить і як таксі. Замовлення приймає фірма "Бліц-сервіс".

— Спочатку не вірили. Питали, чи це не жарт — лімузин-таксі, — продовжує водій. — Скоро місяць, як я таксую. Замовлень більшає.

Перестяк їздить щодня до другої ночі. За посадку бере 30 грн, за кожен кілометр — по 3 грн. Поїздка через усю Вінницю коштуватиме до 70 грн. Звичайним таксі — до 30 грн.

До лімузина підходить 22-річна Олена Безмощук, запитує розцінки. Просить показати салон. Він оббитий шкірою бежевого кольору з темнішими вставками. Усередині є програвач дисків і телевізор. Скло затемнене. Від водія салон відділений розсувним вікном. "Мерседес" уміщає шість пасажирів. Олена бере візитку Перестяка і йде.

— За два тижні розібрали двісті карточок, — хвалиться водій. — З 20-ти 19 потім роблять замовлення. Переважно солідні люди. Молодь теж, після дискотек. Я їм включаю музику, вони балдєють. У мене така музсистема, що і на дискотеці немає. Перший клієнт сам напросився біля ресторану. Проїхали зо два кілометри. Каже: "Кайф, не хочу виходити!". Дав п"ятдесятку.

Часто замовляють родини, додому з кіно повертаються.

Я включаю музику, пасажири балдєють

— Недавно возив людей із Вінниці до Києва, в аеропорт "Бориспіль". Це потягнуло на 1800 гривень. За мінівен (легковий автомобіль з трьома рядами сидінь. — "ГПУ") заплатили б стільки само. Але ж на лімузині більше форсу. Один хлопець замовив своїй дєвочці моє таксі на день народження. Домовилися по 100 гривень за годину плюс три гривні за кілометр. На весіллях година коштує 300 гривень.

На пальне, техогляд, запчастини Перестяк витрачає 1,6–2,4 тис. грн на місяць. Лімузин бере 20 л бензину на 100 км. Мити доводиться щодня.

За місяць отримав від пасажирів більш як 8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Перестяк весільний лімузин переробив на таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути