вівторок, 27 листопада 2007 17:34

Нові дублянки продають на секонд-хенді

Автор: фото: REUTERS/Bogdan Cristel
  Румунська циганка продає одяг із секонд-хенду під час великого циганського зібрання в день Різдва Богородиці. Щороку тисячі циган з’їжджаються до румунського міста Коштешті, що за 210 кілометрів на захід від Бухареста, столиці Румунії. На зборах домовляют
Румунська циганка продає одяг із секонд-хенду під час великого циганського зібрання в день Різдва Богородиці. Щороку тисячі циган з’їжджаються до румунського міста Коштешті, що за 210 кілометрів на захід від Бухареста, столиці Румунії. На зборах домовляют

Олена Ванічевська, 44 роки, купила на ринку, що на столичній вул. Вінницькій, фірмову футболку та шорти "Найк".

— Це синові для фізкультури, — пояснює жінка. — За футболку віддала 10 гривень, за шорти — 15. Я взагалі-то не беру одяг із чужого плеча. Кажуть, через речі передається енергетика попереднього власника. Та як натраплю на хорошу неношену річ, купую.

У рядах секонд-хенду на Вінницькій багато спортивних речей. Продавчиня показує темно-синю кофту з капюшоном на блискавці за 50 грн марки "Фокс".

— Кишеньки акуратні, не затерті, блискавка робоча. Для "фірми" це дуже дешево, — запевняє жінка. — Ще підберете спортивні штанці — і комплект. Матимете чудовий вигляд. Дешево, сердито та модно. Я ще й уступлю, за 45 оддам.

За 15 хв. їзди тролейбусом — ринок секонд-хенду біля метро Шулявська. Роздивляюсь джемпери на вішалках. Там пропонують нові кофти "Фокс".

— У нас узагалі невдягані, з бирками — по 60 гривень, — зазиває продавчиня. — "Ленсдейл" і "Бербері" по 120. Ці трохи ношені, але цього не дуже видно. Поміряйте! У бутиках такі на сотню-дві дорожчі.

Дівчині, яка міряє кофту "Ленсдейл", рукави закороткі. Продавчиня починає їх обсмикувати.

— Поперете, вони й витягнуться. Я уступлю десятку за короткі рукави, — умовляє жінка.

За норкові півшубки просять по 4 тисячі гривень

У сусідньому кіоску розвісили фірмові джинси. На видноті — кілька штанів "Армані".

— Джинси нові, просто фасони старенькі, — говорить продавець. — Міряйте, щось підберемо. Є ще "Ді-ен-джі", класна марка — 100 гривень.

Великий вибір джинсів — неподалік столичного метро Лісова. Там найбільший базар секонд-хенду. Великі намети стоять між лінією метро і просп. Гагаріна. Речі "Єс-енд-ноу" складені окремо. Троє штанів віддають за 20 грн. Далі розвішані паски фірм "Кельвін Кляйн", "Лівайс" та "Ді-енд-джі".

— Усе по 30 гривень. Давайте щось вам підберемо, — припрошує продавчиня. — Дивіться, який гарний, — показує на "Лівайс" із товстою пряжкою.

Дешевше віддати не погоджується.

— Ні-ні, це ж і так дешево за шкіряний фірмовий пасок... — хитає головою.

Теплий дитячий одяг — куртки і штанці — продають по 30 грн. Якщо брати кілька, продавець Рамір віддасть дешевше.

За норкові півшубки на Шулявці просять 4 тис. грн. Це нові моделі, запевняє продавчиня. Заношені чоловічі дублянки на ринках продають від 400 грн. Товар із Німеччини, а пошитий в Туреччині.

— Дублянки німці імпортують лише від турків, — запевняє продавчиня Аня. — Не хочете ношену? Є нова.

Підводить до сусіднього намету. Ціна довгої чоловічої дублянки з бирками — 1300 грн. На ринку "Троєщина" новий якісний товар із Туреччини продають не менш як по 2 тис. грн.

Киянин Антон, 39 років, біля метро Лісова приглядається до шкіряних курток.

— Куртки-"пілоти"з міцної шкіри з накладними кишенями тут продають по 400–500 гривень. А я знайшов собі таку на Шулявці. Просили за неї 250, а я збив ціну до 170 гривень. Другий рік ношу на роботу.

Якось Антон зайшов до магазину секонд-хенду, що в підвалі супермаркету на Харківському шосе. Схожу на його куртку там продавали за 90 грн.

Зараз ви читаєте новину «Нові дублянки продають на секонд-хенді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути