вівторок, 13 грудня 2011 08:31

Немає коштів на зарплати вчителям

Викладачку української мови з Полтави директорка школи примусила написати заяву на відпустку за власний рахунок у листопаді.

— При цьому я всі 10 днів мала виходила на роботу. Бо не було кому мене підмінити, — пояснює вчителька Наталія, 38 років. Прізвища не називає, боїться звільнення. — У нашій школі ще кілька вчителів відправили у такі ж відпустки. Керівництво пояснило, що подорожчали енергоносії, а грошей у бюджеті не вистачає. Через це я недоотримаю 800 гривень. За листопад ні авансу, ні зарплати ще не давали, поки що живемо на чоловікові гроші. Є чутки, що нам не платитимуть до кінця року.

В інших областях учителів примушують писати заяви про перехід на неповну ставку. Аби приховати невиплати, школи також закривають під приводом карантину. Про такі випадки педагоги з Криму, Київської, Миколаївської, Запорізької, Тернопільської й Донецької областей пишуть на інтернет-форумах.

— Випадки, що вчителів змусили писати заяви на відпустку і при цьому працювати в звичайному режимі, поки що зафіксовані лише на Полтавщині. Та, швидше за все, такі проблеми є й у інших областях. Просто чиновники замовчують, — говорить нардеп-"бютівець", 46-річний Андрій Павловський, член парламентського комітету з питань соціальної політики та праці. — Проблеми через те, що держава не отримала черговий кредит Міжнародного валютного фонду. Щоб виплатити зарплати бюджетникам, друкуватимуть додаткові гривні. Проблеми з виплатами будуть і наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Немає коштів на зарплати вчителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути