Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2019 07:20

На вакансію водія надходить 100 відгуків за день

341,7 тис. безробітних зареєстровані в Державній службі зайнятості. Більшість жінки — 184 тис. осіб. У грудні минулого року роботу втратили 40 тис. громадян, за даними Держстату.

— Не всі, хто не має роботи, є офіційно безробітними. Також не всі українці, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, — дійсно безробітні. Роботодавці, навпаки, скаржаться, що не можуть знайти спеціалістів і закрити вакансії, — говорить експерт ринку праці Тетяна Пашкіна, 45 років. — Центри зайнятості часто пропонують роботу з низькою зарплатою. Люди реєструються там, щоб отримувати допомогу по безробіттю та оформити субсидію на комунальні послуги.

На сайтах пошуку роботи щомісяця з'являється близько 100 тисяч нових й оновлених вакансій. На частину з них місяцями не надсилають резюме. Бо не подобається зарплата, вимоги. Буває, претендентів багато. Наприклад, на одну вакансію офісного водія традиційно надходить до 100 відгуків за день.

За останні шість кварталів найбільше роботи пропонували на виробництві, у торгівлі, програмуванні. Також активно шукали спеціалістів без досвіду. Сьогодні основним фактором для українців є зарплата. Звертають ще увагу на перспективи, розташування офісу, стосунки з колегами та керівництвом. Більшість роботодавців переглядають зарплати вибірково. Не завжди враховують інфляцію, зростання цін. Найчастіше піднімають виплати ключовим працівникам. Тому й виникають ситуації, коли людина розуміє, що єдиний спосіб підвищити дохід — звільнитися. Українці не сидять на одному місці по 10 років, як було раніше. Не соромляться змінювати роботу кожні два-три.

Зараз ви читаєте новину «На вакансію водія надходить 100 відгуків за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути