четвер, 21 травня 2020 06:00

На базах відпочинку відмовляються від шведського столу

— Сезон плануємо відкрити в середині червня. Ціна за номер становитиме 550 гривень. У липні й серпні — 750. Такі ж були й торік, — розповідає 37-річна Наталія Григорчук. Має базу відпочинку в селі Генгірка Генічеського району на ­Херсонщині.

— Люди вже дзвонять. Більшість записуються на відпочинок у липні. Номери щодня дезінфікуватимемо спеціальними засобами. Змінимо систему харчування. Раніше в нас був шведський стіл. Тепер зробимо їдальню швидкого харчування. На території бази є басейн, до моря йти майже 600 метрів.

Ліжко-місце в номері на Азовському морі пропонують від 150 грн. Більшість власників готелів кажуть, що відмовляться від шведського столу. Страви замовлятимуть за кількома варіантами меню, їх приноситимуть офіціанти.

— Не буде восьмимісних номерів. Скоротимо кількість людей до чотирьох. Відповідно комфорт зросте. Наприкінці липня та в серпні пропонуватимемо сон надворі. В павільйонах, обтягнутих москітною сіткою, — говорить власниця бази відпочинку в селі Стрілкове на Херсонщині 65-річна Тамара Швець.

— Досі не знаємо, які вимоги до кількості дезінфекторів, допуску до кухні. На території бази є кафе й кухня для самостійного приготування їжі. За новими нормами мали б заборонити людям користуватися каструлями й мисками. Але уряд мовчить. Чекаємо пояснень до кінця травня, — додає 47-річна Світлана Зленко, власниця бази відпочинку в селі Кирилівка Запорізької області. — Номери коштуватимуть від 900 до 1300 гривень за добу. Це торішні ціни. Розраховуємо, що приїдуть багато туристів.

Найдорожчий відпочинок в Одесі. Тиждень на двох у готелі на березі моря обійдеться у 35 тис. грн.

— Одеса завжди була дорогим місцем. Не через найкращий сервіс, а через престиж. Так само колись у Криму було престижно відпочивати в Ялті. Хоча там не найкращі готелі. В Одесу їдуть чимало іноземців. Бронюємо зараз готелі для німців, білорусів, англійців, поляків, — каже турагент 36-річний Юрій Панюк. — До того ж місто ціниться за велику кількість розваг. Є вечори живої музики в ресторанах, дискотеки, аквапарк.

Зараз ви читаєте новину «На базах відпочинку відмовляються від шведського столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути