На столичних базарах подорожчало м'ясо. Вирізку свинини пропонують від 60 грн/кг. Телятина по 75–80 грн/кг. Із весни ціни зросли на третину.
Селяни пустили під ніж багато худоби через дорогі корми, пояснюють подорожчання в консалтинговій компанії "Проагро".
— Свинина в живій вазі за півроку подорожчала вдвічі, телятина — на 60 відсотків, — говорить 35-річна Марія Колесник, експерт компанії "ААА". — Однак ціни на базарах завищені. У супермаркеті за 70–80 гривень можна купити кіло високоякісної телятини у вакуумній упаковці. Це продукт українського виробництва, що відповідає всім європейським вимогам. Цього не скажеш про м'ясо з базарів. Якість часто не відповідає ціні.
— Та найголовніша причина високих цін — додаткові побори, данина, якою обкладають м'ясників. На кожному базарі своя такса. Звісно, ціни виставляють також з огляду на платоспроможність покупців. Найбагатші живуть у центрі міста.
Найвищі ціни на Бессарабському ринку столиці. Минулої середи кіло телятини пропонували за 100 грн. Покупців о 14.30 немає.
— Я вам гарний шматочок виберу. Будете в мене сьогодні першим покупцем, — вусатий м'ясник показує шматок телятини огрядному чоловікові років із 40. — Люди тепер не готують із м'яса. Видно, розлінилися.
Коментарі