пʼятниця, 30 грудня 2016 00:05

Магазинам буде складно конкурувати з ринками

— Найбільше цього року подорожчала гречка. У червні кілограм у деяких супермаркетах продавали по 50 гривень, — говорить Олексій Дорошенко, 43 роки. Він — гендиректор Асоціації постачальників торговельних мереж.

— Також зросла ціна на молочні продукти. Протягом року їхня вартість не зменшувалася. Найбільше подорожчало масло. Яйця перші півроку дешевшали. А потім ціни зросли на 50 відсотків. Куряче філе подорожчало за рік майже вдвічі. Хоча економічних підстав для цього не було.

Першого січня закінчується експе­римент із відмовою від державного регулювання цін. Його почали три місяці тому й можуть продовжити ще на півроку. Вибрали для нього не найкращий час. Сезонний фактор наклався на передноворічне подорожчання. Експеримент показав, що при обмеженій конкуренції на перший план починають виходити недобросовісні виробники.

Наступного року магазинам буде складно конкурувати з ринками. Деякі крамниці зачиняться. Особливо ті, що розташовані не у вигідних місцях. Великі мережі будуть розширюватися. Зросте змагання за покупця. Приваблюватимуть не знижками чи розпродажами, а ціною. Асор­тимент товарів не змінюватиметься, новинок буде мало. Вони з'являться тоді, коли почнуть зростати доходи людей.

Зараз ви читаєте новину «Магазинам буде складно конкурувати з ринками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути