пʼятниця, 04 січня 2013 00:15

Квартиранти розбили вікно черевиками

На Новий рік та Різдво квартири з видом на Хрещатик та майдан Незалежності у столиці здають від 4 тис. грн за добу.

— Заявки нам дають за місяць-два наперед, — каже телефоном Аліна, рієлтор агентства нерухомості "Ріелт-друзі".

Пояснюємо, що хочемо зняти квартиру для вечірки, щоб із вікна було видно святковий феєрверк. Аліна пропонує два помешкання, на Хрещатику та Бессарабці. Каже, від них відмовилися замовники, тому ціна нижча — 1,6 тис. грн за добу. Але знімати треба не менш як на дві ночі.

— Можете прямо зараз сходити подивитися. Там чекає покоївка, — говорить телефоном рієлтерка.

Ідемо дивитись квартиру на третьому поверсі на Хрещатику. Вона навпроти Центрального універмагу.

— Квартира затишна, зі свіжим ремонтом. Вікно виходить на Хрещатик. Зазвичай такі помешкання на свята всі зайняті, — розповідає покоївка Ірина, 38 років. У неї фарбоване в чорне волосся. На кожному пальці золоті персні. Одягнена в темні джинси та светр.

Біля шафи-купе лежать дві пари одноразових капців у пакетах. Біля скругленої кутової ванни одноразові рушники та запаковані в поліетилен бруски мила, як у готелях. У спальні над батареєю сірі сліди.

— Це від попередніх пожильців. Багато росіян їдуть на Новий рік до Києва. З виду люди нормальні, але після них за голову берешся, — каже Ірина. — Минулого тижня в іншій моїй квартирі на Андріївській вулиці квартиранти вікно розбили. Кидали один в одного черевиками. Втекли, покинули квартиру відчиненою. Інші пожильці вкрали пульт від телевізора, рушники та лопатки для взуття.

Двокімнатна квартира з видом на Софіївський собор на свята коштує 5 тис. грн. На Новий рік та Різдво помешкання здають не менш як на три доби, за 15 тис. грн. У приміщенні світлі меблі в класичному стилі. На стелях кришталеві люстри. Є сигналізація, датчики руху та система автоматичного увімкнення світла.

— Якщо протягом години ніхто не ходить квартирою, світло повільно затухає, — розповідає власниця Надія Миколаївна. — Рік тому тут зависали п'ятеро хлопців із Варшави. Вже 30 грудня напилися. Мені сусіди дзвонили, що музика гримить вовсю. Я прийшла, дзвоню в двері. Вони не відчиняють. Я відкрила своїм ключем. У квартирі накурено, аж дим коромислом. Вони купили колонки та сабвуфер для музики. Із ванни дівка чорнява виходить в короткому халаті. Вона кинулася мене виганяти. Поляки її в клубі підчепили. Ця дівка взяла із собою подружку. Та лежала на підлозі під ковдрою з одним поляком. У другій кімнаті хлопці спали взуті на ліжках. На кухні під столом 10 пляшок горілки та кілька пляшок "фанти". Із балкона заходить Томаш із кальяном у руках. З ним я домовлялася про оренду. Він пригрозив, що як ще раз прийду, то заплатить не всю суму. На другий день знов дзвонить: треба викликати "швидку". Дівці попали в око корком від шампанського. Від удару вона впала на журнальний столик, ударилася головою й втратила свідомість. Доки я приїхала, дівка до тями прийшла. Мабуть, був струс мозку, бо її нудило.

Надія Миколаївна тепер підписує з клієнтами угоду, що вони не повинні заважати сусідам і не лишати на ніч своїх гостей.

— У вересні я робила ремонт в одній кімнаті. Стіни перефарбовувала, перетягла шкіру на кріслі. Витратила 50 тисяч гривень. З Харкова одне подружжя приїхало. Їм квартиру інвестиційна компанія винайняла. З виду наче нормальні обоє. Після них знов довелося робити ремонт. На стінах написали помадою нецензурщину. Крісло пропалили й наставили плям. Ця жіночка цигаркою перевіряла, чи справжня шкіра на меблях.

Компанія відшкодувала господині дві третини витрат на новий ремонт.

Де здають дорогі квартири

6000 гривень на добу — 4-кімнатна на вул. Хрещатик, 8. Є ванна-джакузі, домашній кінотеатр, побутова техніка та посудомийна машина.

Двокімнатна на вул. Хрещатик, 17. З вікон видно Хрещатик і майдан Незалежності. Зроблено дизайнерський ремонт, дві спальні. Оздоблена іспанським мармуром, підлога з дубових дощок.

5000 гривень на добу — 3-кімнатна на бул. Лесі Українки, 7. Дизайн у класичному стилі. Меблі виготовили в Італії на замовлення.

4000 гривень на добу — двокімнатна на Андріївському узвозі, 11. З вікон видно Андріївську церкву, узвіз. Помешкання обладнане системою "розумний дім", що автоматично вмикає й гасить світло, ставить квартиру під сигналізацію.

 

Зараз ви читаєте новину «Квартиранти розбили вікно черевиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути