четвер, 13 жовтня 2016 06:35

Курятина подорожчала на п'ять гривень

Від початку жовтня курятина подорожчала на 5 грн. Кілограм філе в супермаркетах коштує 74,99 грн.

— Зараз кілограм філе з фабрик продають за 57–59 гривень плюс магазинна націнка. Виробництво курятини зменшилось, а експорт — зріс. Тому на ринку є дефіцит м'яса, — говорить виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко. — Ще одна причина подорожчання — скасування спецрежиму оподаткування. Тому виробники тепер повністю сплачують податок на додану вартість. Раніше було 50 відсотків. Дорожчають корми, їх купують переважно за кордоном. Вартість м'яса може збільшуватися, якщо дорожчатиме долар.

Яйця з птахофабрик коштують 22–26 грн за десяток.

— Ціни зростають. Люди переходять на дешевші продукти, — каже директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, 43 роки. — Коли подорожчала гречка, почали більше купувати рису. Зараз зріс попит на макарони українського виробництва. Вони майже вдвічі дешевші за рис. Люди поступово відмовляються від м'яса. Спочатку замість телятини й свинини брали птицю. А тепер замінюють м'ясо яйцями. Від чого неможливо відмовитися, то це від овочів борщового набору.

Зараз ви читаєте новину «Курятина подорожчала на п'ять гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути