Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2018 07:57

Кількість заробітчан зменшується

Автор: Depositphotos
  Відбувається переорієнтація трудових мігрантів з Росії на країни Євросоюзу
Відбувається переорієнтація трудових мігрантів з Росії на країни Євросоюзу

— Українці досі затребувані в Росії. В сусідній державі теж криза на ринку праці. Населення скорочується, потрібні робочі руки. Вакансії заповнюють за рахунок заробітчан, — каже президент міжнародної асоціації з працевлаштування Василь ­Воскобойник, 42 роки.

Більшість українців знають російську мову. Тому проблем у спілкуванні не виникає. Найбільше заробітчан працюють на будівництві.

Війна вплинула на трудову міграцію. Почався поступовий, але незворотний процес розриву відносин на державному рівні й між громадянами. Пропаганда в сусідній державі сильно впливає на суспільство. Ставлення росіян до українців постійно погіршується. Трудові мігранти відчувають це щодня. У таких умовах працювати нелегко.

Росія переживає економічну кризу. Зарплати не зростають, пропозицій роботи меншає. Тому кількість заробітчан постійно знижується, але цей процес іде повільно. Фактично відбувається переорієнтація трудових мігрантів на країни Євросоюзу, зокрема Польщу.

Вимоги до трудових мігрантів в Росії нескладні. Але на приватних будівництвах половина працівників офіційно не оформлені. Люди звикли так працювати, хоча це ризик. Сьогодні українцю добитися правди в сусідній державі майже неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Кількість заробітчан зменшується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути