вівторок, 05 липня 2011 06:00

Із вересня метро коштуватиме 2,5 гривні

30 червня Київський метрополітен на своєму сайті оприлюднив фінансово-економічні показники господарської діяльності. Пишуть, що проїзд у метро має коштувати 2,65 грн. А вони в середньому заробляють від поїздки одного пасажира — 1,62 грн. Жетон коштує 2 грн.

— Така заява свідчить, що метрополітен збитковий. І їм час піднімати тарифи, — говорить 30-річний Ільдар Ґазізуллін із Міжнародного центру перспективних досліджень.

Ціна на проїзд може піднятися у вересні, каже експерт.

— Звісно, є багато сумнівів, скільки грошей іде метрополітену від продажу рекламних площ у підземці. Бо це відбувається непрозоро. Однак реальна потреба підвищувати вартість жетона є. На будівництво нових станцій і поновлення парку електропотягів потрібні великі кошти. До того ж проїзд у київському метро найдешевший у Європі. Улітку ціни не піднімуть, а на початку осені — можливо.

Проїзд, на думку Газізулліна, може вирости на 50 коп. У Харкові жетон у метро коштує 2 грн, у Дніпропетровську — 1,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Із вересня метро коштуватиме 2,5 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути