Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2016 05:30

Іграшку за дитячим малюнком пошиють за 350 гривень
2

Кияни Володимир Журавкін та Ірина Пігаль два роки тому відкрили майстерню з пошиття іграшок за малюнками дітей. Бізнес починали з тисячі гривень
Фото: фото надане Іриною Пігаль
Кіт, якого пошили за малюнком дитини. Ціна іграшки залежить від складності роботи

— За два роки пошили близько сотні іграшок за дитячими малюнками. Замовлення мали зі Швеції, Литви, Чехії, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Норвегії. Часто такі відправляють у подарунок родичам за кордон, — говорить 31-річна Ірина Пігаль зі столиці.

Два роки тому разом із художником 33-річним Володимиром Журавкіним заснували майстерню з пошиття іграшок "Котопотам". Ціна виробів залежить від складності роботи. В середньому виріб коштує 300–350 грн.

— У магазинах продають надто правильні іграшки, бо їх створила доросла уява. Ми мали тисячу гривень. На ці гроші пошили іграшки за малюнками дітей із дитсадка. Створили сторінку у "Фейсбуку", виклали фотографії. Сайт вирішили не робити. Приймати замовлення зручніше в соцмережах. Бізнесом це важко назвати, бо довго окуповуватиметься. Поєднуємо "Котопотам" з основною роботою. Знімаємо кліпи, рекламні ролики, — каже Ірина. — Одним із перших замовлень була подушка з маминим портретом за малюнком 2-річної дівчинки. Іноді замовляють одразу набір із чотирьох-п'ятьох різних іграшок. Найстаршому авторові 27 років. У блокноті намалював грифона. Друзі вирішили замовити йому такого на день народження. Дорослі часто присилають свої малюнки, щоб перевірити, чи зможемо пошити.

— Спочатку пробували виготовляти самі. Але не все виходило. Довго шукали швачку. Вона мала вміти шити, вишивати, плести. Зокрема, з бісеру. Більшість працівниць хотіли переробити ескізи — аби персонажі стали правильні. Думали, так покращують іграшку. Ми ж наголошували — малюнків не виправляємо. Якщо одне вухо більше за друге — значить, так треба, — додає Володимир Журавкін. — Матеріали для кожної іграшки підбираємо окремо. Якось прислали ескіз кота. На нього були потрібні тканини всіх кольорів райдуги. Купили з десяток клаптиків. Вибираємо натуральний матеріал — льон, фетр, бавовну. Іграшки в середньому шиємо висотою до 30 сантиметрів, щоб дитині було зручно тримати в руках.

Якщо малюнок складний, то шиємо подушку. Потім наносимо на неї зображення. Наприклад, якщо це портрети батьків. Якось дитина намалювала маму, схожу на ­хатину.

Зараз ви читаєте новину «Іграшку за дитячим малюнком пошиють за 350 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути