четвер, 21 травня 2020 06:31

"Хороший тренер не працюватиме за 100 гривень на годину"

Автор: ФОТО надане Марією Успішною
  Марія Успішна зі Львова кілька років працювала фітнес-тренером  у Туреччині й Арабських Еміратах. Заробила на власну квартиру
Марія Успішна зі Львова кілька років працювала фітнес-тренером у Туреччині й Арабських Еміратах. Заробила на власну квартиру

33-річна Марія Успішна зі Львова вісім років працює фітнес-тренером. Набирає клієнтів на групові й індивідуальні тренування.

— Три роки тому потрапила на роботу до мережі готелів "Ріксос" у Туреччині. До того проводила тренування у Львові. Орендувала залу, працювала на себе. Активно рекламувала себе в соцме­режах. Якось мені написав менеджер "Ріксоса". Запропонував хороші умови роботи. Оплачували візу, переліт, проживання й харчування. Ще й зарплату непогану обіцяли. Я злякалася, бо не дуже й подорожувала в ті часи. Про роботу за кордоном і не думала. Для перевірки надіслала резюме на офіційний сайт того готелю. Відповів той самий жінка. Тоді погодилася. Якраз розлучалася з чоловіком, прагнула змін. Доньку тоді 10-річну Діану залишила зі своєю мамою.

Працювала у місті Белек п'ять місяців — із червня по листопад.

— Жила й харчувалася в готелі. Номер ділила з іншою тренеркою. Проводила заняття з 9:00 до 18:00. Потім ішла на море. Сприймала роботу, ніби приїхала в спортивний табір. Наступного року мене теж запросили туди. Була в Туреччині до жовтня. В країні почалася криза, а платити нам мали місцевою валютою — лірами. Коли пішла міняти зарплату на долари, вийшло наполовину менше, ніж обіцяли. Спочатку керівництво відмовлялося доплачувати. Я зібралася їхати додому. Тоді зарплату підняли.

Подібна ситуація із зарплатою трапилася, коли мене запросили працювати в Об'єднаних Арабських ­Еміратах. Півтора місяця була в Абу-Дабі, ще 5,5 місяця в Дубаї. На роботі змінився менеджер і знизив нам платню на 400 доларів. Зверхньо пояснював: "В Україні нема як заробити, а тут у вас стільки можливостей". Я готова була повертатися додому. Тоді підняли зарплату на 200 доларів.

За отримані за кордоном гроші Марія Успішна купила квартиру у Львові.

— Тепер працюю вдома. Запустила онлайн-тренування. Після карантину відновлю фітнес-мандри. Торік ходили з групою дівчат у гори, печери. Також продовжу тренування в залі. Хороший тренер не працюватиме у фітнес-клубі за 100 гривень на годину. Це дуже мало. Тому з самого початку створювала свій бренд. Читаю профільну літературу переважно іноземних авторів. Розробила авторську програму, де поєдную різні фітнес-напрямки. Включаю вправи на всі групи м'язів. В Еміратах заробляла тисячу доларів за місяць. Стільки ж можна отримувати і в Україні, якщо постійно працюєш над собою. Робота за кордоном зробила мене впевненішою. Стала більше довіряти людям, світу. Вірю, що в будь-якій країні можна знайти однодумців. Надалі збираюся розвивати фітнес в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Хороший тренер не працюватиме за 100 гривень на годину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути