пʼятниця, 30 серпня 2013 00:45

Громадянство Іспанії можна придбати за 30 тисяч доларів

Автор: підготувала Анна Усік
 

— 10 років можу їздити по Євросоюзу без візи і навіть отримати кредит у польському банку, — розказує львів'янин 28-річний Роман Пашковський. — По документах я майже поляк, але від українського громадянства нізащо не відмовлюся. Через рік подам документи на виїзд до Канади. Кажуть, полякам там більше раді, ніж українцям.

За 20 тис. грн Пашковський придбав Картку поляка — документ, що підтверджує приналежність до польського народу.

— Раніше купував щороку шенгенські візи, щоб через Польщу до Німеччини їздити по товар. Але друзі дали телефон чоловіка, який торгує закордонними паспортами, допомагає виробити громадянство Угорщини чи Румунії. Не зустрічалися з ним, документи передав через його кур'єра. Якби у мене дід чи баба були поляками, Картка обійшлася б у 500 євро. А так переплатив 1,5 тисячі за архівний лжеродовід. Тепер по документах у мене баба — полька, яку відселили з Холма.

Киянин 42-річний Микола Калугін із трьома товаришами відкрив візовий центр. Там можна купити закордонний паспорт, громадянство Угорщини, Іспанії, грецьку й польську шенгенські візи.

— За літо на закордонних паспортах заробив більше, ніж за весь попередній рік, — розказує Микола Дмитрович. — Причина — дефіцит бланків. Він виник після того, як 26 червня державний поліграфічний комбінат "Україна" виграв тендер Міграційної служби на виробництво закордонних паспортів. Право на друк документів забрали у компанії ЄДАПС. А "Україна" не встигла налагодити процес, вчасно друкувати і відвантажувати нові партії "корочок". Багатьом це зіпсувало літні зарубіжні відпустки. Щоб не пропали путівки й авіаквитки, люди тижнями чергували під паспортними столами з шостої ранку. Там ми шукали своїх клієнтів. За день наша фірма заробляла 22 тисячі гривень. За документ, виготовлений протягом трьох днів, брали 2200 гривень. Якщо робити без посередників протягом місяця, обійдеться у 380-400.

Паспорт за один день коштував замовникам 3 тис. грн. Схему виробництва таких документів не розкриває. Каже, має своїх людей у посольствах і паспортних столах.

— За день просили зробити ті, в кого "горіли" дорогі путівки. Оформляв для молодят, яким подарували тур на Сейшели за 3 тисячі доларів. Жінка не могла вилетіти з України, бо змінила прізвище на чоловікове, але не встигла поміняти паспорт.

Клієнтів також шукає біля посольств і через турфірми. Найдорожча послуга у візовому центрі обійдеться у $30 тис. — 240 тис. грн. За стільки можна придбати громадянство Іспанії.

— Купувати його вигідно тим, кому не видають візу США, — продовжує Микола Дмитрович. — Із ним там можна без проблем працювати і безвізово пересуватися. Також іще в будь-якій країні Євросоюзу, Австралії й Канаді. Оформлення та отримання документів проходить повністю під супроводом наших юристів у Києві й Мадриді. Собі й родичам роблю піврічні шенгенські візи. Купувати громадянство не планую. Краще докласти 10 тисяч доларів і придбати квартиру під Барселоною. Іноземцям, які купують іспанську нерухомість, місцевий уряд надає право постійно жити в країні.

Мультивізу продають за 800 євро

— Коли робив у одній зі столичних фірм паспорт, запропонували на чистий документ відкрити річний шенген через Польщу, — розказує киянин Дмитро. — Я по п'ять-шість разів на рік їжджу за кордон. Набридло переплачувати за подорожі туристичним компаніям. Коли маєш відкриту шенгенську візу, можна купувати "гарячі" тури. Друзі на цьому щороку економлять до 10 тисяч гривень. Головне — довіряти виготовлення мультивізи перевіреній конторі. З сумнівною можна не тільки отримати депортацію з країни, а й на кілька років мати заборону на в'їзд до шенгенської зони.

В інтернеті знаходжу приблизно 30 столичних фірм, які торгують шенгенськими візами. Пропонують документи терміном на місяць, півроку і рік.

— Піврічні в нас можна відкрити за 500-600 євро, річні — 800 євро. Відкриваємо 300 віз щомісяця. Працюємо на ринку четвертий рік. Відмов не мали жодного разу, — говорить Світлана, менеджер однієї з турфірм. — Щоб оформити її, не треба подавати довідки з роботи. Місце прописки теж значення не має. Шенген на півроку через Польщу і Грецію відкривають за 500 євро, річну візу — за 800.

Зараз ви читаєте новину «Громадянство Іспанії можна придбати за 30 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути