четвер, 11 січня 2007 19:10

Генеральне прибирання обійшлося в 500 доларів

"Мої батьки поїхали на Новий рік до Праги, — розповідає 16-річний киянин Богдан. — Мене залишили самого вдома. Я запросив повну хату друзів — чоловік сімнадцять. Дуже весело святкували Новий рік.

Не спали два дні — пили, курили, танцювали, грали у футбол. У нас квартира велика — 300 квадратних метрів. Свинарник був страшний — речі на підлозі, вино розлили на килим, все у попелі. Думав, що десь числа третього візьмуся за прибирання. А другого числа о дев"ятій ранку телефонують батьки. Кажуть, тато переніс якусь зустріч на сьогодні, тому вони терміново повертаються додому. Обіцяли приїхати після обіду. У мене паніка! Я зателефонував у клінінгову компанію, вже й не пам"ятаю яку. Кажу, терміново давайте до мене — тут не квартира, а кубло. Через годину бригада з 10 осіб приїхала і прибрала квартиру. Коштувало це 500 доларів. Я взяв їх у батьковому столі. Тільки прибиральники за двері — батьки на поріг. Здивувалися, що у мене так чисто. За ті гроші мені влетіло сильно. Але я сказав, що на подарунки для друзів багато витратив. Бо якби вони побачили, у якому стані була квартира, то попало б сильніше".

Через годину приїхала бригада з 10 чоловік

"Клінінг" — професійна чистка квартири чи будинку. "Генеральних прибиральників" запрошують переважно на післяремонтний безлад. Рідше на прибирання після вечірок.

— Прибирати після ремонту — найскладніше, — розповідає працівниця клінінгової компанії "Господиня" Тетяна Скакун, 27 років. — Заляпані вікна, товстелезний шар бруду, шматки розбитих стін. Одній господині з цим важко впоратися — тому замовляють наші послуги. Прибираємо квартиру ми протягом дня. За післяремонтну квартиру виходить приблизно 200 доларів. Генеральне прибирання в такій квартирі може обійтись в 100–120 доларів.

Один прибраний метр столичної квартири обійдеться в 5–20 грн (залежно від складності роботи). Миття вікон рахують окремо, теж у квадратних метрах — від 3 до 10 грн. А чистка килимів 6–12 грн.

Зараз ви читаєте новину «Генеральне прибирання обійшлося в 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути