вівторок, 04 грудня 2018 00:05

Олена Кулєшова шиє подушки для немовлят

Автор: ФОТО НАДАНЕ ОЛЕНОЮ КУЛЄШОВОЮ
  Олена Кулєшова зі Слов’янська Донецької області вишиває подушки-метрики для дітей, рушники. Коштують 300 гривень. Маски для сну продає по 120
Олена Кулєшова зі Слов’янська Донецької області вишиває подушки-метрики для дітей, рушники. Коштують 300 гривень. Маски для сну продає по 120

— П'ять років тому чоловік подарував вишивальну машину. Вона довго стояла запакованою. Рік тому почала пробувати шити, вишивати для дітей. Згодом вирішила зробити це бізнесом, — говорить 36-річна Олена Кулєшова зі Слов'янська Донецької області. Вишиває подушки для немовлят, халати, рушники, маски для сну.

За освітою Олена — психолог. Виховує трьох доньок: старшій — 14 років, середній — 6, найменшій 5 місяців.

— Вчилася по відео з "Ютюбу". Питала порад у досвідчених майстрів. Знайшла контакти чоловіка в Києві, який займається машинною вишивкою. Попросила навчити мене, він погодився.

Спочатку хотіла шити та вишивати одяг для недоношених дітей. Тому і назвала майстерню "Рання пташка". У мене дві доньки народилися раніше терміну. В нашому місті є тільки одне місце, де можна купити одяг для таких діток. Але переконали, що багато замовлень не зберу. Вишиваю речі для дітей і дорослих. Найчастіше замовляють подушки-метрики. На них вишиваю ім'я дитини, зріст і вагу при народженні. Використовую тільки натуральні матеріали. Для наповнювача беру корейський лебединий пух. Щоб пошити подушку, потрібно близько двох днів. Декілька годин витрачаю тільки на машинну вишивку. Допомагає старша донька. Чоловік відправляє замовлення та забирає з пошти посилки з матеріалами.

Найбільше замовлень отримую через "Інстаграм". Хоча раніше вважала, що в цій соцмережі сидять тільки підлітки. Також добре працює "сарафанне радіо". Запам'ятала перше замовлення — подушка для малюка, який важив трохи більше кілограма. Хвилювалася за кожний стібок. Була щаслива, коли надіслали позитивні відгуки і фото дитини з моєю подушкою. Багато замовлень вишити щось на рушниках. Малятам купують такі в дитячі садки, дорослим — на день народження.

Мама подарувала нову вишивальну машинку за 90 тисяч гривень. Хотіла б мати окреме приміщення зі столами, полицями для ниток. Але ще рік попрацюю вдома, доки підросте менша донька. Далі шукатиму можливості розширити бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Олена Кулєшова шиє подушки для немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути