пʼятниця, 15 вересня 2017 00:20

Дорога обійшлася вдесятеро дешевше

— Їхати в Польщу та сідати там на літак порадив син. Він 10 років живе у Бельгії, — розповідає вінничанин 57-річний Анатолій Кучер.

— Коли народилася онука, син запросив нас із дружиною в гості. Я подивився ціни на авіаквитки з Києва і взявся за голову. Думав продавати машину, щоб вистачило на дорогу. Зі Львова теж дорого летіти. Найдешевший квиток до Брюсселя коштує 6333 гривні. Але потрібно замовляти ледь не за рік. За тиждень до вильоту квиток коштує 11 700 гривень в один бік. Розповів про плани сину. Він порадив спочатку поїхати до Варшави. А звідти летіти до Бельгії. Мовляв, так набагато дешевше.

Придбав квитки на автобус із Він­ниці до Варшави за 520 гривень. Також забронював на найближчий літак. Їхав уперше, наробив багато помилок. Із дружиною мали біометричні паспорти. Білети купував у звичайній міжнародній касі. Глянув, автобус прибуває до Варшави о восьмій ранку. Тому квиток на літак бронював на 10-ту. Коли проходили кордон, в автобусі перед нами затримали людей. Вони перевозили незаконний товар. Простояли на кордоні 7 годин. На літак запізнилися. Друга моя помилка — не мав польських злотих, щоб придбати нові квитки. Довелося знімати з картки євро та міняти. А в обміннику на вокзалі — невигідний курс. Квиток до міста Шарлеруа коштував 39 злотих (279 грн. —ГПУ). Ще по 3 євро заплатили за автобус, щоб доїхати до Брюсселя. Дорога обійшлася вдесятеро дешевше, ніж летіти напряму з України. Хоча через мою необачність довелося двічі купувати квитки.

Із Польщі за 300–500 грн можна долетіти до Парижа, Мілана. За 600 — до німецького Мюнхена.

— Щоб уникнути сюрпризів на кордоні, краще їхати в Польщу потягом. Митний контроль там пасажири проходять протягом 30 хвилин. Із вокзалу одразу можна пересісти на електричку до будь-якого аеропорту сусідньої держави. Іноді економія на перельоті доходить до 20 тисяч гривень, — каже власник турфірми "Дешевий відпочинок" 35-річний Сергій Ганенко.

Зараз ви читаєте новину «Дорога обійшлася вдесятеро дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути