вівторок, 24 квітня 2018 00:55

Великі пряники коштують по 90 гривень

Автор: фото надане Юлією Нетьоміною
  Такий набір пряників Юлія Нетьоміна з Полтави подарувала співаку Вікторові Павліку
Такий набір пряників Юлія Нетьоміна з Полтави подарувала співаку Вікторові Павліку

— Два роки тому захопилася випічкою пряників. Аби перетворити хобі на бізнес, записалася на навчання до однієї майстрині. Вона сама розробила технологію, розповіла багато тонкощів і секретів. За два дні навчання я заплатила 2500 гривень, — каже 41-річна Юлія Нетьоміна з Полтави.

— Далі вчусь сама, шукаю інформацію в інтернеті. Для початку власної справи треба небагато — стандартні форми та пензлі для нанесення глазурі. Якісні форми в комплекті з трафаретом коштують від 80 гривень. Щоб зекономити на цьому, можна робити шаблони з картону. Наприклад, у формі тварин або героїв мультфільмів. Замість дорогих насадок для глазурі використовувати звичайний пакет із відрізаним кінчиком. Щоб виготовляти більш професійну випічку, купила аератор для нанесення фарби на пряники. Також спеціальний проектор, що допомагає перенести на поверхню будь-яку картинку. Важливо використовувати якісні інгредієнти. Особливо борошно, масло й цукрову пудру.

На приготування партії з 30 пряників витрачаю добу. Зберігаються вони від шести до 12 місяців, бо зроблені на основі цукрової карамелі. Вона є природним консервантом. Ціни ставлю залежно від розміру пряника та складності виконання. Вироби коштують 30–50 гривень за штуку. Великі — по 90.

Композиції з пряників виготовляю на замовлення. Це корзини, шкатулки, будинки. Колись зробила цілий двір — із хатою, сараєм, колодязем і підводою. Такі роботи продаю від 500 гривень. Роблю їстівні листівки до свят, подарункові набори для гостей на весілля чи день народження, спортивних команд. Якщо не лінуватися, за місяць на пряниках можна заробити від 5 тисяч гривень.

Якось захотіла пригостити своїми пряниками співака Віктора Павліка. Зробила їх у формі мікрофона, гітари та клавіш. На останньому написала слова з пісні "Соло", яку раніше співав Кузьма Скрябін. Через помічницю артиста передала подарунок. На репетиції Віктор Павлік роздав пряники музикантам, собі взяв у формі мікрофона. Потім надіслав мені повідомлення, дякував за гостинець.

Мрію відкрити власну майстерню. Зараз працюю вдома. Коли багато замовлень, родині ніде пообідати. Вони поки що терплять. Але кажуть, що пряники захопили все.

Зараз ви читаєте новину «Великі пряники коштують по 90 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути