четвер, 01 липня 2021 06:30

Блогери трощать орендовані квартири

— Господар квартири, що здається подобово, в середньому заробляє 26 тисяч гривень на місяць. Це вдвічі більше, ніж на довгостроковій оренді, — розповів 42-річний Сергій Курганов, гендиректор рієлторського об'єднання "Простор".

— Найчастіше подобово орендують квартири біля місць-магнітів — виставкових центрів, медмістечок, навчальних закладів, концертних залів. Популярне житло поблизу бізнес-центрів. Винаймають працівники, які приїздять у відрядження на кілька днів.

Захищеніші ті, хто здає житло довгостроково. З подобовою орендою можна натрапити на шахраїв. Були випадки, коли блогери винаймали квартиру. На відеокамеру трощили меблі, техніку заради розваги. Буває, спеціально орендують квартири з дорогим облаштуванням. Все майно виносять, перепродають. Раніше траплялося — винаймали квартиру на добу, на принтері підроб­ляли документи й здавали житло іншим довгостроково. Отримували оплату за перший місяць оренди та завдаток. На 100 відсотків захиститися неможливо. Однак є певні питання-маркери, за допомогою яких можна розпізнати шахраїв. Наприклад, чому саме подобова оренда, чим займається людина? По-друге, все треба робити легально й офіційно. Тоді все вирішується простіше. З кожним, хто заїжджає в квартиру, слід укладати письмову угоду. Нехай це буде невеликий договір чи акт про наміри. Головне, щоб людина власноруч його підписала. Необхідно перевіряти документи. Людина без поганих намірів надасть їх.

На виході з квартири можна встановити відеокамеру. У самому житлі це робити заборонено. Інакше втручатиметеся у приватне життя. Також можна підключити сигналізацію. Охорона зазвичай приїжджає швидко. Варто застрахувати помешкання. Ще цікавий момент. Останнім часом власники квартир розслабилися й перестали ходити на зустрічі з орендарями. Кажуть їм, де лежать ключі. Гроші просять скинути на картку. Дехто взагалі ставить замки з дистанційним керуванням і надсилає код, щоб відкрити двері. Тобто немає контакту з людьми. Тоді ризик натрапити на недобросовісних квартирантів зростає.

Зараз ви читаєте новину «Блогери трощать орендовані квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути