середа, 28 листопада 2012 07:00

Квитки на літак продають по 20 євро

Киянин Дмитро Оніщенко побував у 10 країнах Європи за два роки. Квитки на літак купує від 20 євро.

— Я бронюю квитки за півроку або два-три місяці до подорожі. Тоді їх продають дуже дешево. Із кожним тижнем ціна зростає на 5-10 євро. За день до вильоту квиток коштує 200-300 євро, —  каже Дмитро Оніщенко, 29 років.

— Цього літа я відвідував друзів у Стокгольмі, столиці Швеції. Від них вирушив у Чехію. За переліт Стокгольм—Прага заплатив 25 євро. Квиток бронював за чотири тижні. Їхати поїздом із пересадками 16 годин. Це обійшлося б у 150 євро.

Авіакомпанії, що продають дешеві квитки, називають "лоукостами". Вони економлять на рекламі. Використовують малі аеропорти. Там менші аеропортові збори. Пасажир може безплатно перевезти одну валізу на 10-20 кг. За важчі треба доплачувати. На борту не годують. Квитки продають тільки через інтернет, оплачують банківською карткою. Електронний квиток присилають на електронну пошту.

— Я шукаю дешеві квитки через інтернет. Забиваю в пошуковик "квитки на літак дешево". У турфірмах не купую. Вони наварюють від 30 до 200 євро. Великі компанії теж продають дешеві квитки, влаштовують акції. Я такі теж беру.

В Україні "лоукостери" літають зі Львова, Сімферополя та київського аеропорту "Жуляни".

Зараз ви читаєте новину «Квитки на літак продають по 20 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути