вівторок, 07 квітня 2009 18:14

Безвідсотковий кредит дають на уцінену електроніку

Наприкінці 2008-го банки припинили видавати споживчі кредити. Нині позики знову можна взяти. У магазинах побутової електроніки працюють кредитні агенти. Наприклад, в "Ельдорадо" на столичній вул. Глибочицькій свої послуги надають "Дельта банк" та "Приватбанк".

Обираю найдешевшу пральну машину "Індезіт" за 2,7 тис. грн. У продавця беру чек.

— Хочу взяти в кредит пральку, але в мене нема довідки про доходи, — показую Наталі, кредитному менеджеру "Дельта банку" свій паспорт та ідентифікаційний код.

Жінка починає заповнювати в комп"ютері анкету.

— Я відправлю заявку, а вам треба почекати кілька годин, поки отримаємо рішення служби безпеки банку. І заплатіть самі хоча б 300 гривень, — радить менеджерка. — Так у вас більші шанси, і переплата буде менша. Краще брати кредит не на рік, а на 10 місяців. Треба буде ще платити 2 проценти відсотків за кредитом і ще 1 процент комісійних банку. Щомісяця будете повертати по 360 гривень. Переплатите тисячу гривень.

Кредит на пральку пробую отримати у кредитній спілці "Всеукраїнське народне кредитне товариство", що на столичній вул. Артема. Простягаю інспекторці рахунок із магазину. Та просить заповнити журнал. Треба вказати ім"я та прізвище, адресу проживання, час і підписатися.

— Такий розпорядок. Не хочете заповнювати — спілкуватися не будемо, — каже працівниця спілки. — Якщо не маєте довідки про доходи, треба паспорт та код поручителя. Без них документи не розглядатимемо. Ми нараховуємо відсотки щодня, по 0,239 процента. Якщо оформляти кредит на півроку, щомісяця треба буде повертати 560 гривень. Для оформлення треба заплатити 30 гривень вступного внеску і ще 180 — за перевірку інформації. У разі відмови гроші вам не повертають.

У кредитній спілці "Народний кредит" також видають позики на товари під 87,84% річних. Вимагають ксерокопію трудової книжки. Якщо оформити кредит на півроку, щомісяця треба платити 600 грн.

— Більшість банків та фінкомпаній відмовилися від споживчого кредитування, — каже Мирослава Готйо, 23 роки, фінансовий аналітик компанії "Простобанк консалтинг". — У грудні кредит на товари в середньому видавали під 56–66 відсотків річних, тепер — під 83,8. Часто вимагають довідку з роботи, що зарплата на підприємстві виплачується вчасно і повністю.

За даними компанії, споживчі кредити видають п"ять банків: "Дельта банк", "Індекс банк", "Кредит Європа банк", "ОТП банк" та "Сведбанк". Найвигідніші умови — в "Індекс банку". З урахуванням усіх комісій, відсотків реальна ставка становить 55,69% річних.

У магазині "Ельдорадо" можна отримати й безвідсотковий кредит. "Дельта банк" оформляє його на уцінені до 50% товари, що мають внутрішні чи зовнішні пошкодження. На них поширюється така ж гарантія, як і на іншу побутову електроніку.

— Прилади робочі, просто трохи подряпані, — пояснює продавець.

Зараз ви читаєте новину «Безвідсотковий кредит дають на уцінену електроніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути