четвер, 13 травня 2010 03:00

Безробітним інвалідам допомогу не призначають

"Мені ампутували ногу. Медкомісія дала другу групу, а через рік встановила третю. Отримую невелику пенсію, 570 грн. Мені сказали, що я маю працювати. Але в селі роботи нема. Центр зайнятості не дає допомоги по безробіттю. Чому?

Які пільги мені належать як інваліду? Куди звернутися?""

Запитує Володимир Крись із села Талалаївка Христинівського району Черкаської обл.

Відповідає Олександр Кротенко, 24 роки, радник столичної юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс".

— Допомогу по безробіттю вам не виплачують, тому що отримуєте пенсію за інвалідністю. Так передбачено законом "Про зайнятість населення".

Як інвалід третьої групи ви маєте право на 50-відсоткову знижку на проїзд внутрішніми лініями повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту з 1 жовтня по 15 травня, відповідно до статті 38 Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

Інваліди другої групи теж користуються переліченими пільгами, а також мають безплатний проїзд у всіх видах міського та приміського пасажирського транспорту без обмеження періодом року. Також можуть купувати зі 50-відсотковою знижкою ліки за рецептами. Перелік аптек, що надають такі знижки, визначають місцеві відділи охорони здоров"я.

За тим самим законом ви матимете право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням або на компенсацію його вартості. Для оздоровлення зверніться до районного відділу соцзабезу.

Зараз ви читаєте новину «Безробітним інвалідам допомогу не призначають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути