пʼятниця, 12 липня 2019 07:26

Бензин може подешевшати на дві гривні

В Україні дешевшає паливо. Ціни переважно знижують великі мережі. З 2 липня бензини та дизпаливо стали доступніші на 1 грн/л. У середньому літр А-95 коштує 29,36 грн. Дизпаливо продають за 28,8 грн/л.

— На світових ринках рекордно подешевшала нафта. Ціна почала падати наприкінці травня. До липня знизилася з 75 до 64 доларів за барель. Фактично автозаправки ще місяць тому могли продавати бензин дешевше. Однак вони вирішили заробити і почали знижувати ціни на паливо тільки зараз, — говорить 39-річний Юрій Корольчук із Інституту енергетичних стратегій. — В Україні це закономірний процес. Якщо ціна на нафту зростає, то за два тижні дорожчає бензин. Вартість нафти падає — автозаправки знижують ціни за місяць.

— Долар упав. А вартість палива відштовхується від курсу щонайменше 27 гривень. За валюту бензин купують на кордоні. Мережі могли знизити ціни ще більше. Але кожна заправка орієнтується на власні продажі та встановлює свої ціни.

— Бензин почав дешевшати через суттєве падіння закупівельних гуртових цін на паливо. Заправки змушені знизити і роздрібну ціну, — каже 43-річний Сергій Куюн, директор консалтингової групи "А-95". — Бензин має всі шанси упасти в ціні ще на 2 гривні за літр. Дизпаливо може подешевшати на 3. В Україні вартість бензину залежить від цін на зовнішніх ринках, нафти та курсу валют. Поки що ситуація стабільна. Найближчим часом паливо не дорожчатиме. Крім того, маємо гарне наповнення ринку автогазу. З травня ціна на нього стабільна. Коштує трохи більше 13 гривень за літр.

Зараз ви читаєте новину «Бензин може подешевшати на дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути