вівторок, 30 березня 2010 16:27

Багатодітні сім"ї навчаються та їздять безплатно

Із січня 2010-го багатодітні родини сплачуватимуть половину вартості комунальних послуг, опалення, квартплати та міського телефону.

Таке передбачено законом "Про внесення змін в деякі законодавчі акти України з питань соціального захисту багатодітних родин". Його ухвалили торік 19 травня. Тепер він набрав чинності. До багатодітних належать сім"ї, що мають троє і більше дітей.

Витрати на опалення залежать від площі житла. Пільги призначають із розрахунку, що на кожного члена сім"ї припадає 21 кв. м загальної площі квартири або будинку. Додатково на сім"ю додають 10,5 кв. м. Тобто родині з п"яти осіб призначать 50-відсоткову  знижку на опалення житлоплощі до 108 кв. м. Понад цей метраж доведеться платити за повною вартістю. Якщо будинок не підключений до центрального теплопостачання, знижку надають на оплату вугілля, дров або мазуту. Також сплачуватимуть 50% за балонний газ.

Мінімальна абонентська плата за міський телефон становить 19,73 грн. Багатодітні платитимуть близько 10 грн. Але за розмови платять за повним тарифом, від 5 коп./хв.

Діти з багатодітних родин отримали право на безкоштовний проїзд у міському транспорті та маршрутках, приміських автобусах та поїздах. Також їх безплатно навчатимуть у державних та комунальних вузах.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітні сім"ї навчаються та їздять безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути