пʼятниця, 24 червня 2011 00:45

7,5 мільйона пенсіонерів отримують гроші через "Укрпошту"

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" впродовж багатьох років доставляє людям пенсії та грошові допомоги. Такі послуги надають усі поштові відділення, а їх в Україні майже 15 тис. Є навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Щомісяця пошта, залежно від регіону, виплачує від 10 до 25 видів соціальної допомоги.

В Україні 13,7 млн пенсіонерів. 7,5 млн із них — 54,7% — обслуговуються в "Укрпошті". Близько 2 млн громадян отримують через підприємство державну допомогу.

Послуги зручні тим, що "Укрпошта" має широку мережу регіональних відділень. Деякі з них нерентабельні і навіть збиткові. Але підприємство всіма силами намагається їх зберегти. Недарма люди кажуть — є пошта, значить, є село.

Підприємство отримує доходи від майже 50 видів послуг. Це дозволяє утримувати  мережу відділень, зокрема, запроваджувати й пересувні, що обслуговують жителів віддалених населених пунктів. Доходи також дають змогу підвищувати зарплату листоношам.

В умовах сучасного села, де, на жаль, із року в рік погіршується інфраструктура, поштарі виконують функції соціальних працівників. Від їхньої роботи, уваги, допомоги залежить ставлення людей до державних органів, до влади.

Національний оператор поштового зв'язку безкоштовно доставляє гроші в домівки пенсіонерів. Людина може обрати, як отримувати виплати — на пошті чи вдома. Поштарі доставлять грошову допомогу, хоч би в якому віддаленому місці жив пенсіонер і за будь-якої погоди.

Завдяки листоношам громадяни можуть скористатися й додатковими послугами: купити необхідні товари, передплатити видання, сплатити комунальні послуги тощо. Це конче необхідно для літніх і немічних людей, інвалідів, матерів із маленькими дітьми.

До речі, українські поштовики вміють працювати і в умовах надзвичайних ситуацій. Прикладом цього були повені в кількох областях України. Люди, в яких стихія відбирала майно, завдяки "Укрпошті" гарантовано отримували державну допомогу.

"Укрпошта", на відміну від банківських установ, не використовує кошти громадян у своїй господарській діяльності, це підприємство є посередником між державою та людиною. Отже, люди убезпечені від того, що за погіршення фінансової ситуації не отримають своїх грошей. Прикладом цього є надійність роботи "Укрпошти" в непрості роки економічної кризи.

Зараз ви читаєте новину «7,5 мільйона пенсіонерів отримують гроші через "Укрпошту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути