пʼятниця, 18 червня 2010 00:36

150 гривень зібрали за день у фонтанах

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Діти збирають монети на дні великого басейну парку ”Софіївка”. Кажуть, вода у ньому найтепліша
Діти збирають монети на дні великого басейну парку ”Софіївка”. Кажуть, вода у ньому найтепліша

У фонтани парку "Софіївка", в Умані Черкаської області, відвідувачі кидають монети. Щоб повернутися знов. Дрібняки визбирають діти.

Пополудні в неділю біля фонтану "Семиструйка" переважно молодь. Двоє чоловіків із пивом кидають у воду по 50 коп. Сміючись, спостерігають за підлітками. Ті пірнають. За 10–15 с. випливають із монетами в кулаках. Їхній одяг на лавці пильнують двоє хлопчаків. Курять.

— Скільки в тебе вже є? — питає товариша 10-річний Петро.

— Мало, 20 гривень. Треба ще піти до фазанів. Може, там знайдемо більше, — відповідає 12-річний Максим.Нас тут був один мусор молодий на відео зняв. Потім усіх прийшли і записали. Викликали, розпитували. Для чого — ми й не зрозуміли. Ми ж нікому шкоди не робимо.

— "Семиструйка" — найхолодніший фонтан, нижче 10 градусів, — пояснює Анатолій. — Але копійок сюди кидають багато, тому і ліземо. Найкраще місце — фонтан із чашею. Вода на сонці прогрівається і людей багато ходить. Чимало кидають у печері. Якось я серед зими у фонтан поліз. Назбирав 50 гривень. Холодно було. Я зразу пішов на автовокзал і випив чотири маккофе. І не хворів.

Вилізши з фонтана, гуртом рахують зібрані гроші. За день зібрали 150 грн. Одягаються і йдуть до наступного фонтана.

— Найбільше ми тут назбирували 200 гривень за день. А так — до сотні. Переважно кидають по 25 і 50 копійок. Також багато п"ятаків. У вихідні я приходжу о п"ятій ранку. Тоді немає людей і вода не збовтана.

Із пакетом монет хлопці йдуть на автовокзал. Купують хот-доги та цигарки.

— Сигарети купуємо "Капітан Блек" по 25 гривень. Коли зовсім немає грошей, можна й "Приму". Петрик збирає на велосипед. Толя хоче комп"ютер.У мене два братики і сестричка. Мами нема. Я збираю копійки років п"ять. Ми з Толею разом починали. Він з інтернату. У нього тільки мама.

Зараз ви читаєте новину «150 гривень зібрали за день у фонтанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути