понеділок, 11 червня 2012 10:57
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Не варто боятися Ібрагімовича

Завжди дивувався колегам, які ретельно записують слова тренерів та футболістів на прес-конференціях, що проходять напередодні матчів. Бо ж відомо, що подібні заходи носять виключно ритуальний характер і покликані лише підігріти інтерес до гри і не більше цього. У Європі це все давно знають, бо саме там ці прес-конференції свого часу придумали. У нас таке поки що не прийнято: прес-конференції відбуваються лише перед міжнародними матчами згідно до регламенту.

Тексти сказаного там можна написати на двадцять років наперед, а потім просто замінювати імена гравців і тренерів та назви команд. Бо перед грою усі кажуть, що добре до неї готові, що прагнутимуть перемоги, що поважають, але не бояться, суперника і так далі. Про справжній стан всередині команд ніхто нікому перед грою не скаже, та й нікому це і не потрібно.

Тому що від своєї команди ми у будь-якому випадку очікуємо перемоги. Навіть тоді, коли ніяких для цього передумов, ніби не видно. Та футбол - така гра, де можливе усе, що завгодно. Кожен може виграти у кожного, слід лише справді вірити у свої сили, не переоцінюючи ні суперника, коли той сильніше, ні себе, коли навпаки.

Ну як би, скажіть, виглядав би ваш автор, якби пророкував у сьогоднішньому матчі Україна – Швеція перемогу гостям? Якби таке сталося, то потім виявилося б, що саме ця публікація завдала непоправного удару по вразливій нервовій системі наших майстрів футболу і призвела до невдачі. Тому зручніше і спокійніше передбачати перемогу українцям. Добрий прогноз ніколи не буває зайвим. Навіть, коли він не збувається.

Коли ж серйозно, то говорити щось про збірну України, яка востаннє грала офіційні матчі ще у листопаді 2009 року, було б щонайменше легковажно. А товариські матчі аж ніяк не засвідчують відчутного прогресу.

Гадаю, що зіграти сьогодні найкращим чином і отримати максимальний результат команда Олега Блохіна зможе лише тоді, коли покладеться на зіграність футболістів "Динамо", яких у збірній аж дев'ятеро. Принаймні семеро із них заслуговує вийти у стартовому складі. Коли решта "збірників" зможе "вписатися" у гру динамівців, ми можемо бути певні у тому, що провалу не буде. Коли ж "нединамівцям" вдасться посилити гру "основи", з'явиться шанс на перемогу.

Головне – не боятися суперника заздалегідь. "Зірковий" Златан Ібрагімович грає в останні роки за свою національну команду так, ніби самою своєю присутністю робить усіх довкіл щасливими. Це нам знайоме, тож уникнути неприємностей від головної ударної сили суперника цілком можливо. А те, що такої ж яскраво вираженої ударної сили як Ібрагімович у збірній України немає, може й на краще. Суперник не здогадається звідки чекати небезпеки. Коли додати до цього певну дещицю удачі, без якої у футболі перемогти неможливо, то ми цілком зможемо зустріти нинішню ніч у доброму гуморі.

Зараз ви читаєте новину «Не варто боятися Ібрагімовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути