неділя, 10 червня 2012 17:48

"Збірна України повинна забути про глядачів" — Федорчук

"Збірна України повинна забути про глядачів" — Федорчук
35-річному Шеві буде важко витримати спочатку темп зустрічі

11 червня футбольна збірна України стартує у фінальній частині чемпіонату Європи-2012. Суперником наших буде Швеція. Своїми міркуваннями щодо гри з Gazeta.ua поділився колишній тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук.

Яким буде стартовий склад збірної України?

П'ятов — Гусєв, Хачеріді, Ракицький, Шевчук — Тимощук, Назаренко — Ярмоленко, Воронін, Коноплянка — Девіч.

Чому Воронін, а не Шевченко?

Тому що 35-річному Шеві буде важко витримати спочатку темп зустрічі. Андрій дуже органічно виходить на заміну тоді, коли гравці суперника уже втомляться. Крім того, поява Шеви по ходу матчу — додатковий психологічний стимул для наших. Воронін таким "джокером" бути не може.

Наші програли два товариські матчі з трьох напередодні Євро. Це вас дуже непокоїть?

Взагалі не хвилює. Я вважаю, що завтра Україна почне з "чистого листа". Усі "товарняки" взагалі не мають ніякого значення. Нідерланди в них здебільшого перемагали і що з того?

Хто з названих вами гравців стартового складу збірної України викликає у вас найбільше занепокоєння?

Ракицький та Хачеріді. І не з точку зору якості гри, а через арбітраж. Арбітри за поштовхи ліктями та підкати на Євро карають суворо. Єдине, що обнадіює: ми — співгосподарі турніру. А до господарів судді лояльні. Досить згадати як тягли Корею на Кубку світу-2002. Та що там Корея: за Польщу у стартовому матчі Євро також грав арбітр.

Як зупинити Ібрагімовича?

По-перше, треба зрозуміти: не зважаючи на габарити, Ібра сильний внизу, а не в повітряній боротьбі. Нагадує мені бразильця Сократеса. Тому тільки дилетанти думають: якщо поставити велетня Хачеріді проти Ібри, справу буде зроблено. Проти капітана шведів треба грати в прийом м'яча. І тільки так. Один захисник атакує, а опорник — перебуває перед лінією м'яча, на підстраховці.

Які слабкі сторони шведів?

Центральні захисники вікові і не можуть грати високо, далі від свого штрафного. Відповідно, Україні треба забути про глядачів. Мовляв, рідні стіни женуть уперед. Дурниці. Нам треба змусити шведів грати першим номером, а самим побудувати гру на контратаках. Інакше — якщо шведи зачинять, буде дуже важко. За стилем "Тре Крунур" нагадує мені збірну Данії — організована команда з швидкими флангами.

Як закінчиться матч?

Унічию — 1:1. І це для нас буде непоганим результатом. Головне — виграти останній матч в групі проти Англії. Це цілком реально, враховуючи проблеми англійської команди.

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України повинна забути про глядачів" — Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути