Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2019 10:01

Заробітчани не хочуть їхати на роботу в Польщу

Заробітчани не хочуть їхати на роботу в Польщу
Українці хочуть працювати в країнах, що обирають поляки для трудової міграції. Фото: operkor.

Більшість українців на заробітках у Польщі хочуть працювати в інших країнах, таких як Норвегія, Швеція, Німеччина, Чехія чи Нідерланди. Про це повідомляють дані дослідження, проведені польською компанією EastWestLink в квітні-травні 2019-го.

"Варто звернути увагу на зростання зацікавлення серед українців країнами, які традиційно обирають поляки. Без сумніву, це є результатом здобування ними досвіду під час перебування в Польщі й ознайомлення з міграційними напрямами поляків", - повідомив директор компанії EastWestLink Анджей Коркус, пише ukrinform.ua.

Міграція українців із Польщі в інші країни буде невеликою через високі кваліфікаційні вимоги до них і незнання мов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беру українців з умовою, що не питимуть"

Більше 30% українців, що працюють у Польщі, хочуть поїхати на роботу у Німеччину. 13% віддають перевагу Чехії, 7% - Швеції, 7% - Нідерландам і майже 7% - Норвегії.

Серед переваг роботи в Польщі називають близьке розташування, схожу мову та можливість отримати дозвіл на проживання. Натомість у Німеччині більші зарплати, але вищі кваліфікаційні вимоги.

Найближчими роками не прогнозується значний відтік трудових мігрантів із Польщі в інші країни Європи.

У Чехії вигідно працювати офіціантом. У них досить гідні заробітки, завдячуючи вдячним клієнтам розважальних закладів. Зокрема, у Празі офіціанти отримують $1,5 тис. Ще стільки ж можуть мати чайових.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани не хочуть їхати на роботу в Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі