четвер, 21 лютого 2019 00:15

Вразили кількістю українок, які вийшли заміж за іноземців

Вразили кількістю українок, які вийшли заміж за іноземців
90 українок вийшли заміж за китайців у 2017 році Фото: UNIAN

Українки стали частіше виходити заміж за іноземців. Якщо в 2002 році вони уклали близько 10 тис. шлюбів з закордонними женихами, то в 2017 році таких шлюбів було 14 тис. такі дані навдить спеціаліст з Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Людмили Слюсар.

Слідом за європейськими кавалерами в Україну стали приїжджати потенційні женихи з Азії. В українських шлюбних агентствах відзначають, що китайці все частіше цікавляться українками, пише ВВС.

Справа в тому, що в Китаї майже півстоліття діяла жорстка демографічна політика "Одна сім'я – одна дитина". А оскільки літніх батьків у старості зазвичай утримує син, то багато пар свідомо йшли на аборт, коли дізнавалися, що народиться дівчинка. Це призвело до "статевого перекосу" в країні. У 2014 році молодих чоловіків у Китаї було на 25 млн більше, ніж дівчат. За оцінками аналітиків, до 2020 року цей розрив становитиме 30 млн осіб. Зростання добробуту населення і дефіцит китаянок змушує чоловіків шукати дружин в інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Польщею єдиною: куди українці їдуть на роботу

За словами викладача Гонконзького баптистського університету Сенді Ту, дружина із західної країни сьогодні є ознакою статусу і високого становища. Бідні чоловіки з сільської місцевості їдуть за нареченими в сусідній В'єтнам. А ті, хто може собі дозволити, – їдуть на Захід. Сенді Ту зазначає, що для китайців сьогодні престижно взяти в дружини високу блондинку.

Щоб знайти другу половинку, багато китайців вступають у платні приватні клуби знайомств, займаються пошуком дівчат для спілкування. Один з таких клубів працює в Харкові. Річне членство в такій організації може коштувати близько $145 тис.

Самі українки, за словами представників шлюбних агентств, з побоюванням ставляться до чоловіків з Азії через відмінності у традиціях і менталітеті. Але, незважаючи на це, кількість укладених шлюбів з китайськими чоловіками зростає. Наприклад, у 2017 році заміж за китайців вийшли 90 українок.

Наталія Мерецька з Києва чотири роки тому переїхала у Нідерланди. Одружилася з місцевим мешканцем Йоганом Бонстра. Подружжя мешкає у селі Адорп.

Зараз ви читаєте новину «Вразили кількістю українок, які вийшли заміж за іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути