четвер, 04 січня 2018 14:02

В Росії незаконно кидають за ґрати українських заробітчан - Лутковська

В Росії незаконно кидають за ґрати українських заробітчан - Лутковська
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила про збільшення арештів українських заробітчан в Росії Фото: 112.ua

У Росії почастішали випадки несправедливого порушення справ проти українців, які працюють у Росії і збираються повернутися на батьківщину чи розірвати контракт.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві розкрили антиукраїнських пропагандистів

"Збільшується кількість затримань українців, які виїхали на роботу на територію РФ та були незадоволені умовами чи виконанням контракту. Як тільки збиралися повернутися назад і розірвати контракт – опинялися за ґратами зі звинуваченнями у перевезенні курильних сумішей із наркотичними речовинами або за іншими обвинуваченнями. Кількість таких людей збільшується", - сказала Валерія Лутковська.

Вона також порекомендувала не їхати до Росії учасникам АТО. Служба безпеки України напередодні заявила, що російські спецслужби ведуть полювання на українських громадян на території РФ і їх затримання в сусідній державі має системний характер.

Раніше в Москві затримали учасника АТО Олега Негоду, який наприкінці грудня 2017 року поїхав до Саратова до сестри. Зараз він повернувся в Україну.

Зараз ви читаєте новину «В Росії незаконно кидають за ґрати українських заробітчан - Лутковська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути